Sprogimas

Brigadą Lietuvoje kurianti Vokietija nuo spalio pratyboms skirs batalioną – A. Anušauskas

spalioLietuvoje brigadą steigianti Vokietija jau nuo spalio pratyboms skirs bataliono dydžio vienetą, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Vokietija, kaip yra žadėjusi, deklaravusi, dalį tos brigados visada laikys mokymuose Lietuvoje, t.y. kariai turės galimybę dalyvauti pratybose Lietuvoje. Mūsų žiniomis, planuojama, kad jau bataliono dydžio vienetas nuo spalio pradės pratybas Lietuvoje“, – žurnalistams pirmadienį Klaipėdoje sakė A. Anušauskas.

BNS jis anksčiau minėjo, kad pirmuosius karius Vokietija žada atsiųsti jau rugsėjį, tai bus vadovaujamasis štabo elementas, kuriame planuojama apie 50 karių. Šią štabo dalį, atsakingą už pasiruošimą dislokuoti kitus vienetus, planuojama įkurdinti Jonavos rajone, Rukloje.

Vokietijos brigada Lietuvoje dislokuojama dėl to birželį sutarus abiejų šalių vadovams.

A. Anušauskas pabrėžė, kad tam būtinas „ne tik politikų nusiteikimas, bet ir pasirengimas“, tad norint priimti Vokietijos karius ilgesniam rotaciniam buvimui reikia abiejų šalių indėlio.

NATO taip pat patvirtino ketinimus esant poreikiui iki brigados lygio kelti Aljanso rytinio sparno šalyse 2017 metais ir vėliau dislokuotus tarptautinius batalionus.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad infrastruktūrą Vokietijos brigados visiškam dislokavimui šalyje gali parengti iki 2025 metų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode