Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidentas su Seimo valdyba aptars rudens sesijos darbus

rudensPrezidentas Gitanas Nausėda penktadienį Seime susitinka su parlamento valdyba aptarti šeštadienį prasidedančios rudens sesijos darbų.

„Susitikime aptarsime strategines rudens sesijos kryptis ir prioritetus, kad Lietuva įveiktų dabarties iššūkius ir stiprėtų, o žmonės jaustųsi saugūs ir turėtų galimybių kurti savo gerovę“, – sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen komentare, kurį BNS perdavė jos atstovė Ilona Petrovė.

Prezidentas ir Seimo valdyba aptarti teikiamų teisės aktų projektų susitinka dukart per metus – prieš prasidedant pavasario ir rudens sesijoms.

Į Seimo rudens sesiją parlamentarai, kaip nustato Konstitucija, rinksis rugsėjo 10-ąją, šeštadienį.

Per pirmąjį posėdį bus pateiktas sesijos darbų programos projektas, savo svarbiausius projektus apžvelgs Seimo frakcijos, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Sesijoje tarp pagrindinių rudens Seimo darbų numatoma patvirtinti 2023 metų valstybės biudžetą, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetus bei priimti susijusius teisės aktus.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo rugsėjo 10 iki gruodžio 23 dienos, planuojama surengti daugiau kaip 45 posėdžius. Iš jų trys bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode