Parama dėkojame




Sprogimas

Nacionalinio stadiono statybvietėje vėl bus sprogdinamos buvusios konstrukcijos

buvusiosNacionalinio stadiono statybvietėje sostinėje kitos savaitės pradžioje vėl bus sprogdinamos buvusios konstrukcijos, penktadienį informavo Vilniaus savivaldybė.

Pasak jos, buvusių stadiono pamatų sprogdinimai numatyti pirmadienį nuo 8 iki 10 valandos.

Sostinės vicemeras Valdas Benkunskas sakė, kad šis buvusių statybų liekanų griovimo būdas pasiteisino, jie leido penktadaliu pagreitinti ardymo darbus, palyginti su įprastiniais hidrauliniais kaltais.

Atsižvelgus į bandomojo sprogdinimo rezultatus, šį kartą sprogmenys bus išdėstyti mažesniame gylyje, jie taip pat bus sprogdinami ne vienu metu, o kas kas 0,2 sekundės – tikimasi, kad dėl to sprogimo garsas bus mažesnis. Planuojama, kad tai leis 40–50 proc. pagreitinti darbus. 

Pagal pernai spalį pasirašytą 160 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono koncesijos sutartį su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Vilniaus savivaldybe komplekso koncesininkė yra investicijų bendrovė „BaltCap“. Savivaldybės įsipareigojimai sutartyje siekia apie 100 mln. eurų, valstybės – 53,4 mln. eurų.

Numatyta, kad komplekso statybos truks dvejus metus – nuo 2022-ųjų pabaigos iki 2024-ųjų pabaigos.

Planuojama, kad bus pastatyti aštuoni statiniai: futbolo stadionas, sporto centras, dvi futbolo treniruočių aikštės, lengvosios atletikos apšilimo zona ir stadionas, kultūros centras bei 300 vietų vaikų darželis.

Pirmą kartą stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai tuomet nutrūko dėl finansavimo trūkumo. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode