Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos miesteliuose baigta įrengti 100 naujų bankomatų

irengtiLietuvos miesteliuose, kur iki šiol nebuvo bankomatų, įrengta 100 naujų pinigų išgryninimo įrenginių. Juos anksčiau žadėta įrengti iki liepos, tačiau procesas užtruko ilgiau dėl vis dar stringančių tiekimo grandinių bei poreikio kai kuriose vietose stiprinti mobilųjį ryšį. 

250 tūkst. gyventojų dabar gali patogiau išsigryninti pinigus, pranešė Lietuvos bankų asociacija (LBA). 

 LBA prezidentė Eivilė Čipkutė sako, kad įgyvendinant projektą, teko įveikti ne vieną iššūkį bei koreguoti pirminį planą.

„Tikimės, kad tinklas bankomatas.lt padės regionų gyventojams patogiau tvarkytis finansinius reikalus – ne tik dėl to, kad bankomatai yra arčiau namų, bet ir todėl, kad čia galima išsigryninti pinigų tomis pačiomis sąlygomis, kaip iš savo finansų įstaigos bankomatų“, – sakė E. Čipkutė. 

Pasak pranešimo, galimybė išsigryninti pinigų dabar prieinama 191 šalies mieste bei miestelyje. Bankomatą iki 10 km atstumu pasiekia 91 proc. gyventojų, o iki 20 km atstumu – 99 proc. gyventojų. Grynųjų pinigų prieinamumas pagerėjo 39 savivaldybių gyventojams.

Pernai birželį memorandumą pasirašę finansų rinkos dalyviai susitarė per vienerius metus užtikrinti, kad ne mažiau kaip 90 proc. gyventojų bankomatas ar kita pinigų išgryninimo vieta būtų pasiekiama iki 10 kilometrų atstumu arba 99 proc. gyventojų – iki 20 kilometrų. 

Bankomatų plėtra buvo sutelkta į vietoves, kuriose gyvena iki 4 tūkst. gyventojų.

Šiuo metu šalyje veikia per 1000 bankomatų, grynųjų pinigų taip pat galima išsigryninti daugiau kaip 2200 „Perlo“ terminalų, „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir kitų parduotuvių kasose bei „Narvesen“, „Lietuvos spaudos“ kioskuose, iš viso – apie 4 tūkst. taškų.

policija.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode