Parama dėkojame




Kariuomenės vadas Vokietijoje aptars kovinės galios vystymo klausimus

aptarLietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys lankosi Vokietijoje, kur aptars kovinės galios vystymo klausimus.

Numatoma, kad per susitikimą su Vokietijos kariuomenės vadu generolu Eberhardu Zornu bus apžvelgta saugumo situacija Baltijos jūros regione, atgrasymo ir gynybos planai, bus kalbama apie Vokietijos pajėgų dislokavimą Lietuvoje, paramą Ukrainai, naujus įsigijimus.

„Modernizuodama kariuomenę ir įsigydama ginkluotę bei techniką Lietuva plačiai ir nuosekliai bendradarbiauja su Vokietija. Perkamos pėstininkų kovos mašinos „Vilkas“, automatiniai šautuvai „G-36“ ir pistoletai „HK SFP9“, artimiausiu metu bus pradėtas dešimties tonų sunkvežimių įsigijimo projektas, kuris sustiprins kariuomenės logistinius gebėjimus“, – teigiama kariuomenės pranešime.

V. Rupšys Vokietijoje taip pat susitiks su Vokietijos operacijų vadavietės vadu generolu leitenantu Berndu Schuttu (Berndu Šiutu), aptars šiuo metu vykstančias bendros tarptautines pratybas „Greitas grifonas“, NATO priešakinių pajėgų bataliono Lietuvoje veiklą ir vystymą. 

Anot kariuomenės pranešimo, Vokietija yra suplanavusi investuoti į bendrą karinę infrastruktūrą bei amunicijos sandėlius, NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės logistikos aikštelę Rukloje.

Penktadienį numatytas kariuomenės vado vizitas KMW gamykloje, kur įvyks susitikimas su ARTEC atstovais, aptarta projekto PKM „Vilkas“ eiga, pademonstruota turima įranga.

Lietuvos kariuomenės vadas numatė ir neoficialų susitikimą su Vokietijos kariuomenės rezervistų sąjungos kariais ir Lietuvos šaulių sąjungos Vokietijoje atstovais.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode