Sprogimas

Ukrainos nacionaliniams parkams jau perduoti visureigiai

parkamsNeseniai Lietuvos saugomose teritorijose lankėsi Ukrainos nacionalinių parkų delegacija, kuri susipažino su veikla Lietuvos nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose. Vizito metu perduoti visureigiai ir kita techninė pagalba jau pasiekė Ukrainą.

Lietuvos gamtosaugos institucijos Ukrainos saugomoms teritorijoms perdavė šešis visureigius. Tikimasi, kad ekologams ir kitiems specialistams bus patogiau gamtoje vykdyti monitoringus bei kitas gamtosaugines užduotis. 

Ukrainos aplinkos ir gamtos išteklių viceministras Ruslan Grechanik dėkojo kolegoms iš Lietuvos: „Mūsų draugai lietuviai dar kartą liudijo paramą Ukrainai. Ačiū, kad surėmėte Lietuvos petį tokiu sunkiu Ukrainai metu! Labai vertiname paramą, bendradarbiavimą  ir gerąsias patirtis aplinkos apsaugos srityje. Agresorius griauna žmonių gyvenimus ir naikina aplinką. Šį poveikį jausime dešimtmečius. Dėl karo nukentėjo apie trečdalis mūsų šalies gamtinio fondo ploto. Aplinkosaugos institucijos turi atlikti svarbų vaidmenį šalinant šias pasekmes, atkuriant natūralias ekosistemas. Tad dėkojame Lietuvos kolegoms už paramą ir pagalbą mūsų gamtiniams parkams ir rezervatams“.

Vizito Lietuvoje metu Ukrainos nacionalinių parkų atstovai visą praėjusią savaitę lankė mūsų krašto nacionalinius ir regioninius parkus, rezervatus ir draustinius, sėmėsi gerųjų patirčių.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba žada konsultuoti Ukrainos Šiaurėje Rivne regione (netoli sienos su Baltarusija) esančio nacionalinio parko „Puščha Radzivila“ direkciją, kaip tvarkyti saugomą teritoriją, kaip ženklinti, įrengti pažintinius takus, įkurti nacionalinio parko lankytojų centrą su įdomia ekspozicija, dirbti gamtosauginio švietimo srityje. 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode