Sprogimas

Lietuvoje lankosi Belgijos karalius ir karalienė

belgiLietuvoje pirmadienį lankosi Belgijos karalius Philippe'as (Filipas) ir karalienė Mathilde (Matilda).

Monarchai su valstybiniu vizitu Lietuvoje lankysis iki trečiadienio. Vizitas prasidės monarchų susitikimu su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda.

Vėliau Belgijos karalius vyks į Antakalnio kapines, kur prie paminklo žuvusiems kovose už Lietuvos Nepriklausomybę padės vainiką.

Antradienį prezidentas ir karalius Philippe'as dalyvaus Lietuvos ir Belgijos verslo forume. Vėliau monarchas lankysis Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke.

Karališkoji pora bei prezidentas su žmona Diana Nausėdiene apžiūrės Vilniaus senamiestį, susitiks su Vilniaus universiteto studentais.

Trečiadienį karalius Philippe'as ir G. Nausėda Pabradės poligone aplankys Belgijos karius.

Taip pat numatytas karališkosios poros bei prezidento su žmona vizitas 2022-ųjų Europos kultūros sostinėje Kaune, kur jis apžiūrės art deco architektūros paveldą ir M. K. Čiurlionio muziejaus ekspoziciją.

Tuo tarpu vizito metu karalienė Mathilde dėmesį skirs kultūrai, socialiniams klausimams.

Pirmąją vizito dieną, Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė ir karalienė lankysis Vilniaus Gaono žydų muziejuje, kur susipažins su Lietuvos žydų kūryba ir kultūriniu paveldu.

Trečiadienį D. Nausėdienė ir karalienė Mathilde lankysis Vilniuje įsikūrusiame Ukrainos centre, susitiks su ukrainiečių karo pabėgėliais. Taip pat numatytas apsilankymas socialiniame restorane „Pirmas blynas“.

Monarchams už asmeninį indėlį plėtojant Lietuvos ir Belgijos tarpvalstybinius santykius, vystant abiejų šalių politinį, ekonominį ir visuomeninį bendradarbiavimą bus įteikti valstybės apdovanojimai – Vytauto Didžiojo ordinai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode