Sprogimas

A. Bilotaitė lankysis pasienyje su Rusija, domėsis saugumo situacija

lankysisVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį lankysis Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardoje Vilkaviškio rajone ir domėsis saugumo situacija.

Užkardoje ministrei bus pristatytas situacijos bei grėsmių vertinimas prie Lietuvos ir Rusijos valstybių sienos.

Vėliau ji apžiūrės Vištyčio ežeru einančią Lietuvos ir Rusijos valstybių sieną, taip pat lankysis prie trijų valstybių – Lietuvos, Lenkijos, Rusijos – sandūrą žyminčio valstybės sienos ženklo. 

Į Rusijai priklausantį Kaliningradą pradėjus skraidyti lėktuvams iš Vidurinių Rytų ir Šiaurės Afrikos, Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai neatmeta galimybės, kad čia gali būti mėginama sukelti neteisėtos migracijos bangą, kaip tai padaryta pernai prie sienos su Baltarusija.

Lenkijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė, kad siekdama užkirsti kelią nelegaliam sienos kirtimui palei Rusijos Kaliningrado srities ribą, statys tvorą. Lietuvos politikai ir pareigūnai kol kas tam poreikio nemato.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Lietuvos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga mato 100 proc. sausumos sienos su Rusija, tai yra 297 kilometrus.

Vandens sieną sudaro 119 kilometrų. Ji Baltijos jūroje bei Kuršių mariose saugoma stebėjimo sistemomis, kurias sudaro radiolokacinė, termovizorinė įranga bei dieninės vaizdo kameros. Šioje srityje pasieniečiai bendradarbiauja su Lietuvos kariuomene.  

Valstybės sieną su Rusijos Federacija iš viso saugo apie 800 pareigūnų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode