Parama dėkojame




Sprogimas

J. Stoltenbergas: NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks kitąmet liepos 11–12 dienomis

susitikimasNATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks kitąmet liepos 11–12 dienomis, pranešė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas.

NATO generalinis sekretorius trečiadienį apie oficialią susitikimo datą informavo Aljanso narių atstovus.

„Labai didžiuojamės galėdami Vilniuje surengti NATO viršūnių susitikimą, kuris, tikimės, bus pergalės šventė. Kad tai įvyktų, raginame savo partnerius ne tik tęsti, bet ir didinti savo paramą Ukrainai,“ – BNS perduotame komentare sakė Lietuvos Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė laukiantis galimybės sostinėje pasveikinti sąjungininkus ir bendraminčius.

„Susidūrę su kruvinu Rusijos karu Ukrainoje, esame vieningi ir solidarūs, įsipareigoję kolektyvinei gynybai“, – rašė šalies vadovas.

G. Landsbergis pabrėžė, kad pasirinkdamas Vilnių viršūnių susitikimui Aljansas rodo dėmesį Rytų flango saugumo klausimams ir siunčia stiprų signalą, jog Baltijos regiono saugumo užtikrinimas yra svarbus visam NATO.

„Kartu tai Lietuvos, kaip patikimos sąjungininkės, įgyvendinančios sutartus įsipareigojimus, pripažinimas bei įvertinimas. Lietuvos sostinėje susirinkę visų NATO šalių vadovai priims sprendimus, susijusius su visų mūsų ir mūsų sąjungininkų saugumo stiprinimu“, – sakė G. Landsbergis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, J.Stoltenbergas padėkojo Lietuvai už pasirengimą priimti šį didžiulės svarbos susitikimą.

NATO Viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Jo metu laukiama atvykstant NATO sąjungininkių ir partnerių aukščiausio lygio delegacijų, gausaus būrio tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui. Siekiant, kad NATO išliktų stipriausiu gynybiniu aljansu, sąjungininkai aptars investavimo į gynybą prioritetus ir poreikius.

Tikimasi, kad Vilniuje pirmą kartą visateisių narių statusais dalyvaus Suomija ir Švedija.

Autoriai: Ignas Jačauskas, Augustas Stankevičius

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode