Parama dėkojame




G. Landsbergis prieš G-20: Rusija pralaimi ir dar ilgai bus chaotiškoje situacijoje

ilgaiUžsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad karą Ukrainoje pradėjusi Rusija pralaimi ir nori nuslėpti tai nuo savo partnerių.

Taip jis kalbėjo prieš kitą savaitę vyksiantį Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimą Indonezijoje.

Kremlius penktadienį pranešė, kad susitikime nedalyvaus Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vietoje jo siunčiamas užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Sprendimas motyvuojamas užimta prezidento darbotvarke.

„Vienas iš faktų, kuriuos Rusija bando slėpti nuo savų partnerių globaliuosiuose Pietuose, yra tas, kad ji pralaimi didžiulę kovą, kurią pati pradėjo. Jai ne tik nepavyko paimti Kyjivo, ji negali išlaikyti okupuotų teritorijų“, – žurnalistams Berlyne penktadienį sakė G. Landsbergis, susitikęs su Vokietijos kolege Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

„Ji ką tik prarado Chersoną ir, manau, jos pralaimėjimai tęsis. Ir ji siekia, kad jos draugai apie tai nesužinotų“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas, paklaustas, ko tikisi iš G-20 susitikimo.

„Taigi, vienas dalykų, kurie galėtų įvykti G-20, tai pasiųstas signalas visiems, kurie vis dar laiko Rusiją savo partnere – geopolitine partnere, prekybos partnere, investicijų partnere – kad Rusija yra ne tokia, kokios portretą jie tam tikrais atvejais mato, kad tai netikra Rusija. Rusija pralaimi ir tikriausiai bus gana chaotiškoje situacijoje ilgą laiką dėl karo, kurį Putinas pradėjo“, – kalbėjo ministras.

Indonezijos sprendimas pakviesti Rusiją į G-20 susitikimą, nepaisant invazijos Ukrainoje, prieš kelis mėnesius sulaukė daugybės Vakarų šalių kritikos.

Susitikime virtualiai dalyvausiantis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo renginį boikotuoti, jeigu į jį atvyktų V. Putinas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode