Sprogimas

A. Anušauskas: tiekdama Ukrainai tankus Vokietija išlaiko NATO šalių vienybę

tankusTiekdama Ukrainai tankus Vokietija išlaiko NATO sąjungininkių vienybę, trečiadienį sakė Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Berlynui patvirtinus, kad siųs nuo Rusijos besiginančiai šaliai 14 tankų „Leopard 2“.

„NATO bet kokiu atveju, kokie bebūtų dideli skirtumai tarp valstybių, jų požiūriai ar į Ukrainą, ar į Rusiją, ar į karą, vis dėlto vienybės išlaikymas yra principinis klausimas ir aš manau, kad sąjungininkų noras išlaikyti tą vienybę – nuo to noro negalėjo nusišalinti ir Vokietija“, – žurnalistams sakė ministras.

Pasak A. Anušausko, nors nėra „universalių, viską pakeičiančių ginklų“, Ukrainos karo vadai jau ne kartą įrodė, kad moka su vakarietiška technika elgtis išmaniai.

Trečiadienį Vokietijos ministrų kabinetas taip pat patvirtino, jog leis ir kitoms šalims siųsti tankus Ukrainai. Artimiausiu metu Vokietijoje prasidės Ukrainos karių mokymai. Be mokymų, paketą taip pat sudarys logistikos, amunicijos ir sistemos priežiūros paslaugos.

A. Anušausko skaičiavimais, apmokyti ukrainietį tankistą gali trukti vieną-du mėnesius, per kuriuos greičiausiai bus pristatoma ir technika, kurią vėliau ukrainiečiai jau naudos mūšio lauke.

Paskelbus, jog ir Vašingtonas linksta prie sprendimo nusiųsti Ukrainai tankų „Abrams M1“, A. Anušauskas sakė, jog ši technika „yra ženkliai pranašesnė už Rusijos naudojamą sunkiąją šarvuotą techniką“, todėl net nedideli kiekiai gali turėti ženklios įtakos.

„Mūšio lauke, jeigu parinkta tinkama taktika, tinkama vietovė, jie gali suvaidinti lemiamą vaidmenį“, – kalbėjo ministras.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode