Sprogimas

Miegamojo interjeras neatrodo vientisas – ką daryti?

Sukurti miegamojo interjerą, kuriame harmoningai dera kiekvienas elementas, nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Nors šiais laikais internete galima rasti daugybę dekoro idėjų, tačiau norint atsirinkti tai, kas išties tinka, tenka nemažai pasukti galvą. Taigi, ką daryti tuomet, jei net ir po ilgų ieškojimų miegamasis neatrodo patraukliai?

 

Kurkite darnią spalvų istoriją

Vieninga spalvų paletė – tai, kas gali padėti sujungti atskirus kambario elementus ir sukurti vieningą visumą. Nesvarbu, tai būtų klasikinio stiliaus naktinis staliukas, stovintis prie modernios miegamojo lovos ar prabangus fotelis ir minimalistinė komoda – tarpusavyje derantys tonai padeda sukurti stebuklus.

Skirtingų spalvų palečių išties gausu, taigi, norint nepasiklysti klaidžiame jų labirinte verta apgalvoti keletą aspektų. Tiems, kurie nori sukurti jaukų klasikinio stiliaus miegamąjį, rekomenduojama pasitelkti šiltų tonų, pavyzdžiui, kreminių, rusvų, rausvų, baldus. Įvairaus intensyvumo atspalviai subtiliai papildo vienas kitą ir susijungia į nedalomą visumą. Ryškesniems akcentams galima pasitelkti prabangos suteikiančius aksesuarus, pavyzdžiui, praktiškus metalinius padėkliukus.

Svajojantiems apie modernų, abejingų nepaliekantį miegamąjį patariama apsvarstyti drąsesnes spalvas. Puikiai tinka tamsiai mėlyni ir garstyčių tonai, taip pat galima pasitelkti ir neutralesnius, pavyzdžiui, juodus ar rudus. Tik įsivaizduokite, kaip nuostabiai atrodys nakties dangaus mėlynumo fotelis, priderintas prie tokio paties ar panašaus atspalvio miegamojo lovos. Dar daugiau individualumo pastarajam baldui suteikia originalus galvūgalis su smaragdinės ar kitos norimos spalvos detalėmis.

Naudokite pagalvėles

Jaučiate, kad jūsų miegamasis atrodo tuščias, šabloniškas ir nuobodus? Tuomet gali būti, kad jame tiesiog trūksta dekoratyvinių pagalvėlių. Jos papildo bet kokio kambario interjerą ir suteikia jam daugiau individualumo. Pagalvėlės gali padėti sujungti atskirus interjero akcentus, tereikia jas sudėlioti tinkamose miegamojo vietose – ant lovos, fotelio, pufo.

Šie aksesuarai suteikia erdvei daugiau vientisumo ir komforto. Be to, jie gali tapti vienu ryškiausių kambario akcentų. Platus audinių asortimentas leidžia išsirinkti individualiai labiausiai patinkantį variantą – minimalistinį, prabangų, žaismingą ir t. t. Pagalvėlių spalvas rekomenduojama derinti prie patalpoje vyraujančių apdailos detalių, taip pat baldų – miegamojo lovos ar kt.

Pasitelkite lentynas

Jeigu jūsų poilsio kambaryje netrūksta nuotraukų rėmelių, knygų ir kitų smulkių interjero elementų, patariama apsvarstyti idėją įsigyti lentyną. Tai bene patogiausias būdas suvienyti prieš tai aptartus daiktus. Be to, tai padeda išlaikyti kur kas tvarkingesnę aplinką. Miegamajame gali būti naudojamos tiek pastatomos, tiek pakabinamos lentynos – pasirinkimas labai individualus.

Jei kambaryje yra pakankamai vietos, puikiai tiks pirmasis variantas. Pastatoma lentyna ne tik „sujungia“ širdžiai brangius daiktus, bet ir užpildo laisvą erdvę. Pakabinamą baldą rekomenduojama naudoti mažesnio ploto miegamajame. Tai leidžia sutaupyti vietos – ši ypatybė tokiais atvejais itin aktuali.

Žaiskite su tekstūromis

Dar vienas būdas suteikti miegamajam daugiau harmonijos – pasitelkti savitos tekstūros audinius ir juos atkartoti visoje erdvėje. Tam ypač tinka minkšti baldai, tokie kaip foteliai ar pufai, taip pat – pledai ir prieš tai aptartos dekoratyvinės pagalvėlės. Nevertėtų pamiršti ir miegamojo lovos gobeleno – tai galėtų būti vienas pagrindinių orientyrų, padedančių apsispręsti, kokios tekstūros audinius rinktis. Veliūras, šenilas, flokas – sprendimas labai individualus.

Tegul jūsų miegamasis atgyja iš naujo – tam gali reikėti vos keleto tinkamai parinktų akcentų. Derančių spalvų lova ir fotelis, jaukumo ir individualumo suteikiančios dekoratyvinės pagalvėlės, smulkius elementus tarsi sujungiančios lentynos ir dar daugiau – tai, kas padės įgyvendinti šią idėją.

20-55

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode