Sprogimas

6 dažniausios prieškambario dizaino klaidos

Įrenginėjant namus prieškambario patalpai dažnai skiriama nedaug dėmesio, tačiau tai klaidinga: juk ji yra viena iš svarbiausių erdvių Jūsų namuose. Tai patalpa, kurią pirmiausia pamato Jūsų svečiai. Jiems žengiant į apgalvotai ir sumaniai suprojektuotą prieškambarį, iškart į akis kris nepriekaištingos proporcijos, tinkamai parinkti prieškambario baldai, jauki ir svetinga aplinka. Kita vertus, ši patalpa yra svarbi ir kiekvienam iš mūsų, nes grįžus namo, ji mus pasitinka, o išeinant – išlydi. Neabejotina, kad namus paliksime, o vėliau sugrįšime kur kas geresnės nuotaikos, jei mus pasitiks stilingas, patogus ir tvarkingas prieškambaris. Išnaudojant šios erdvės galimybes, svarbu atkreipti dėmesį į dažniausiai pasitaikančias prieškambario dizaino klaidas.

Pasirenkami per dideli baldai

Renkantis prieškambario baldus svarbu atkreipti dėmesį, kad jie būtų tinkamo dydžio. Šie baldai neturėtų kelti nepatogumų prieškambaryje judantiems, besiruošiantiems išeiti ar įeiti žmonėms. Kai kurie, įsirenginėdami prieškambarį, bando čia pritaikyti baldus, kurie buvo naudoti svetainėje ar kitoje namo erdvėje. Tačiau tokie baldai retai yra tinkamų matmenų ir dažnai prieškambario erdvėje atrodo neproporcingai. Todėl įrenginėjant šią erdvę būtina įvertinti, kokie prieškambario baldai bus reikalingi, kokie daiktai juose bus laikomi, kokie turi būti jų matmenys, kaip tiksliai planuojama juos išdėstyti.

Netinkamas apšvietimas

Net ir gražiausias prieškambaris nebus įspūdingas be gero apšvietimo. Čia tinkamas apšvietimas ne tik sukurs jaukią atmosferą, tačiau ir užtikrins sąlygas saugiau judėti šioje patalpoje. Svarbiausi dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis apšvietimą, yra šie:

-        kiek patalpa yra apšviečiama natūralia šviesa?

-        kiek šviesos skleidžia šviestuvas?

Įvertinus, kiek prieškambario patalpa yra apšviečiama natūralia šviesa, bus lengviau apsispręsti dėl šviestuvų kiekio ir lempučių galingumo. Prieškambaryje rekomenduojama įsirengti jaukią ir ramią atmosferą padedančias sukurti, šilto atspalvio šviesą skleidžiančias lemputes.

Nėra kur atsisėsti

Projektuojant prieškambario išdėstymą ir sprendžiant klausimą, kokie prieškambario baldai turi jame stovėti, niekada nereiktų pamiršti, kad šioje erdvėje yra būtina vieta prisėsti. Pamąstykime, ką dažniausiai kiekvienas žmogus daro grįžęs namo? Jis pirmiausia nusiauna nešvarius batus. Norint juos tvarkingai nusiauti, negalvojant, kaip ant vienos kojos išlaikyti pusiausvyrą, pravers vieta, kur atsisėsti. Jei Jūsų prieškambaryje nėra vietos patogiam suoleliui, foteliui, čia gali praversti kėdė arba stilinga taburetė.

Nėra tinkamų baldų tvarkai palaikyti

Palaikyti tvarką prieškambaryje nelengva. Dažnai čia įeidami paliekame savo daiktus: batus, striukes, raktus, paštą, krepšius. Gerai, jei esame atidūs, rūpestingi ir šiuos daiktus vėliau sutvarkome, juos padedame į vietą. Bet kaip dažnai tai atsitinka?

Planuojant šią patalpą, būtina praktiškai apgalvoti, kokie prieškambario baldai ir daiktų laikymo sprendimai padėtų palaikyti čia tvarką. Gal prieškambaryje reikėtų specialios vazelės piniginei ir raktams? O gal kabliukų, ant kurių vaikai, grįžę iš mokyklos, galėtų pakabinti savo kuprines? Įrenginėti prieškambarį bus lengva, jei tinkamai įvertinsite esamos erdvės ypatybes ir savo šeimos poreikius.

Netinkama erdvė teminiams interjerams

Daugumai žmonių patinka erdvės, kurių interjere vyrauja kokia nors tema. Teminiai interjerai dažniausiai pasirenkami įrenginėjant vaikų ar poilsio kambarius, ir tai dažnai atrodo išties labai šauniai. Tačiau prieškambaris yra pareinamoji zona, kurioje paprastai reikia jaustis neutraliai, todėl čia nereikėtų svečių stebinti dėmesį pernelyg atkreipiančiu interjero dekoru.

Per daug arba nepakankamai spalvų

Nors prieškambaris nėra tinkama erdvė teminiams interjerams, čia gali stovėti įdomesni prieškambario baldai. Sienos taip pat nebūtinai turi būti vienspalvės, niūrios. Renkantis prieškambario sienų spalvų paletę, svarbu atsižvelgti tiek į patalpos dydį, tiek į nuotaiką, kurią norite sukurti.

Didelėms erdvėms rekomenduojama rinktis jaukesnes, šiltesnes spalvas (geltona, oranžinė, raudona) ir jų atspalvius. Jei turite mažą prieškambarį, jis jaukiai atrodys išdažytas ramesnėmis spalvomis (mėlyna, žalia, purpurinė) ir jų atspalviais. Neutralios spalvos, tokios kaip balta, ruda, pilka (ir jų atspalviai) yra universalios. Nusprendus prieškambarį išdažyti ne viena spalva, svarbu nepamiršti 60/30/10 taisyklės, t. y. 60 % sienų ploto dažoma pagrindine spalva, 30 % - papildoma spalva, 10 % – akcentams paryškinti skirta spalva.

Pažvelkite į savo prieškambarį ir paklauskite savęs, ar tai yra tokia erdvė, kuri Jums patinka ir kokios norite? Pradėkite galvoti apie šią patalpą ne tik kaip apie asmeninę erdvę, skirtą sugrįžus namo pasidėti daiktams – pažvelkite į ją svečio akimis, sutelkdami dėmesį į patogumą ir patrauklų stilių.

20-124

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode