Sprogimas

Vilniuje senolis sukčiui atidavė 18 tūkst. eurų, Trakuose moteris – 28 tūkst. eurų

Iš Vilniaus ir Trakų gyventojų sukčiai išviliojo nemenkas pinigų sumas – Vilniuje senolis į namus atėjusiam sukčiui atidavė 18 tūkst. eurų.

Tuo metu iš Trakų gyventojos sąskaitos pasisavinta dar didesnė suma – 28 tūkst. eurų, skelbia policija.

Trečiadienį 93 metų vilnietis pareigūnams pranešė, kad tą pačią dieną, apie 12 val., jam būnant namuose, paskambino policijos pareigūnu prisistatęs asmuo.

Kalbėdamas apie finansines operacijas, jis pareikalavo pinigų.

Kaip skelbia policija, tuo metu atėjusiam nepažįstamam vyrui šeimininkas atidavė 18 tūkst. eurų. 

Ketvirtadienį Trakų rajone 64 metų moteriai būnant namuose, paskambino banko darbuotoju prisistatęs asmuo. Jis apgaule iš jos sąskaitos pasisavino 28 tūkst. eurų.

Nuo sukčių Vilniuje nukentėjo ir įmonė.

Antradienį įmonės 42 metų darbuotojai paskambino banko darbuotoju prisistatęs asmuo. Jis apgaulės būdu iš banko sąskaitos pasikėsino pasisavinti 24 tūkst. 650 eurų, inicijuodamas dvi finansines operacijas.

Bankui pavyko atšaukti neteisėtas operacijas ir grąžinti į įmonės sąskaitą 14 tūkst. 750 eurų. Tačiau 9,9 tūkst. eurų liko sukčių rankose.

Ketvirtadienį Vilniuje iš dar dviejų moterų sąskaitų sukčiai pasisavino 8,5 tūkst. ir  beveik 10 tūkst. eurų.

Vilniaus policija liepos pradžioje skelbė, kad sulaukia daug pranešimų apie pastaruoju metu suaktyvėjusius finansinius sukčius. Jie apsimeta SEB ir „Swedbank“ bankų darbuotojais ir bando išvilioti prisijungimo prie interneto banko ar mokėjimo kortelių duomenis.

Kasdien Vilniaus apskrities policija sulaukia 30–50 pranešimų apie bandymus išgauti finansinę informaciją, elektroninės bankininkystės duomenis arba išvilioti pinigus. Taip pat sulaukiama pranešimų, kai žmonės, įtikėję sukčiais, netenka visų savo santaupų. Didžiausia birželį sukčių išviliota suma siekia daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnai atkreipė dėmesį, kad dažniausiai tokie sukčiai bendrauja rusų kalba, nes skambina dažniausiai iš užsienio, todėl pasiūlius kalbėti lietuviškai, pokalbį iškart nutraukia.

„Policija perspėja, jeigu bankas arba jo atstovas prašo jūsų atskleisti savo PIN kodą ar kitus slaptažodžius, reikalauja pervesti pinigų į kitas sąskaitas, arba klausinėja apie finansinės operacijas jūsų sąskaitose, jokiu būdu to nedarykite. Bankas niekada neprašys atlikti tokių veiksmų“, – ragina policija.

Atskleidus savo elektroninės bankininkystės duomenis sukčiui, nedelsiant reikia kreiptis į banką ir visuomet pranešti policijai apie galimus sukčiavimo atvejus.

Budas.lt nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode