RETRO

Trims Šiaulių apskrities gydytojams ir 12 pacientų pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo

gydTrims Šiaulių apskrities gydymo įstaigų gydytojams ir 12 pacientų pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime, tarp įtariamųjų – du medikais dirbantys dabar jau buvę Radviliškio rajono tarybos nariai.

Tarp įtariamųjų – buvęs Radviliškio rajono tarybos narys, konservatorių frakcijos atstovas, gydytojas Arvydas Budrikas bei socialdemokratų partijos atstovė, rajono tarybos narė gydytoja Vida Janulaitienė, BNS patvirtino STT atstovė spaudai Julija Gorovniovaitė. Jiems pareikšti įtarimai dėl galimai priimtų kyšių.

Abu įtariamieji iš tarybos bei partijų gretų pareiškus įtarimus, anot Radviliškio rajono mero Vytauto Simelio, pasitraukė. 

„Jie abu yra pasitraukę savo noru, geranoriškai. Prieš porą savaičių A. Budrikas, o V. Janulaitienė – šių metų pradžioje. Medžiagos jokios oficialios man, kaip merui, niekas neatsiuntė. Įstaigos yra gavusios – tiek Radviliškio pirminis sveikatos priežiūros centras, tiek Šeduvos, kur dirba medikai. Jie tebedirba, nes yra įtariamųjų statuse, nenubausti, nenuteisti, o kol nenuteisti – nekalti“, – BNS sakė rajono meras. 

Trečias medikas, kuriam pareikšti įtarimai, dirba Šiaulių rajono pirminiame sveikatos priežiūros centre. Jo vadovė Vilma Plaušinaitienė BNS teigė negalinti situacijos plačiau komentuoti.

„Mes esame gavę STT prašymą pateikti tam tikrus duomenis, bet sieti su tam tikrais darbuotojais neturiu teisės. Negaliu komentuoti su kuo tai susiję. Visi minimi asmenys tebedirba“, – teigė V. Plaušinaitienė. 

Kaip pranešė STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad gydytojai priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą: konsultacijas, receptų išrašymą, atliktus vairuotojo sveikatos patikrinimus. Kyšių sumos galėjo siekti iki 100 eurų už medicininę paslaugą.

Iš papirkimu įtariamų 12 pacientų penkiems pritaikytas atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – sumokėti po 500 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Šiuo metu tiriamos 44 korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

Pasak pranešimo siekiant surinkti tyrimui reikšmingą informaciją šiuo metu dar atliekami procesiniai veiksmai, tad įtariamųjų sąrašas gali plėstis.

„Raginame visus gyventojus ir gydytojus netoleruoti korupcijos, nesitaikstyti su kyšio reikalavimu, provokavimu ir siūlymu, apie tokius atvejus pranešti Specialiųjų tyrimų tarnybai. Tik veikdami kartu galime pasiekti, kad sveikatos apsaugos srityje būtų daugiau skaidrumo“, – pranešime cituojamas  STT Šiaulių valdybos vadovas Vaidas Pupelis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Šiaulių valdyba,  jį kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

SAM nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode