Sprogimas

Virtualioje erdvėje atidaromas tarptautinis festivalis „Kino pavasaris“

Dėl koronaviruso grėsmės ir paskelbto karantino kino teatruose negalintis vykti tarptautinis festivalis „Kino pavasaris“ rengiamas nuotoliniu būdu.

Ketvirtadienio vakarą virtuali jo atidarymo ceremonija vyks „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje.

Po šios transliacijos pirmą kartą festivalio istorijoje atidarymo filmą vienu metu galės žiūrėti visi Lietuvos žiūrovai, pranešė organizatoriai.

25-ąjį festivalį atidarys prancūzų režisierės Alice Winocour (Alisos Winokur) drama „Proksima“, pasakojanti apie ateities misijai į Marsą besiruošiančią astrofizikę Sarą, kuri turi atsisveikinti ne tik su mažamete dukra, bet ir su visa gimtąja planeta. 

„Ištisus metus ruošiamės šiam jubiliejiniam festivaliui. Mūsų, kaip ir daugelio, planai buvo smarkiai pakoreguoti. (...) Ir nors negalime parodyti filmų didžiajame ekrane bei susitikti pabendrauti su žiūrovais, jiems duotą pažadą – parodyti laukiamiausius filmus – ištesėsime. Buvome priversti atšaukti festivalio atidarymą kino teatre. Tačiau švęsti namuose ir virtualiojoje erdvėje mums niekas nesutrukdys“, – sakė „Kino pavasario“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

Šiemet „Kino pavasaris“ sudaro galimybę dalį festivalio filmų pažiūrėti namuose. Jie bus mokami.

Festivalis vyks kovo 19–balandžio 2 dienomis.

Dėl koronaviruso grėsmės nuo pirmadienio Lietuvoje paskelbtas karantinas, be kita ko, nurodyta uždaryti visas kultūros įstaigas ir atšaukti visus renginius.

Vilnius, kovo 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode