Parama dėkojame




Sprogimas

Svarbus Paryžiaus teroro atakų įtariamasis Mohamedas Abrini (Mohamedas Abrinis) buvo suimtas kartu su keturiais kitais asmenimis per virtinę Belgijoje surengtų reidų, taip pat susijusių su pražūtingais sprogdinimais Briuselio oro uoste ir metropolitene, patvirtino federalinė prokuratūra.

„Mohamedas Abrini (Mohamedas Abrinis) taip pat buvo suimtas Anderlechte“, – prokuratūros atstovas sakė per spaudos konferenciją, patvirtindamas ankstesnius pranešimus, kad tas vyras buvo susektas neturtingame Briuselio rajone.

M.Abrini, marokiečių kilmės Belgijos pilietis, paskutinį kartą buvo pastebėtas vienoje degalinėje į šiaurę nuo Paryžiaus, likus dviem dienom iki lapkričio 13-ąją Prancūzijos sostinėje surengtų atakų. Tąsyk jis buvo su tų išpuolių pagrindiniu įtariamuoju Salahu Abdeslamu (Salahu Abdislamu), vairavusių vieną iš automobilių, panaudotų per 130 žmonių gyvybių nusinešusias atakas.

Kaip pranešama, M.Abrini gali būti mįslingas „vyras su skrybėle“, kuris pabėgo per dvigubą mirtininkų sprogdintojų ataką Briuselio oro uoste, bet federaliniai prokurorai sakė, kad ši prielaida dar nėra patvirtinta.

„Tiriame, ar Abrini gali būti įvardytas kaip trečiasis asmuo, buvęs Briuselio nacionaliniame oro uoste, vadinamasis vyras su skrybėle“, – sakė prokuroras Ericas van der Syptas (Erikas van der Siptas).

M.Abrini – paskutinis nustatytas įtariamasis, tebebuvęs laisvėje po lapkričio 13 dieną Prancūzijos sostinėje surengtų atakų, nusinešusių 130 žmonių gyvybių. Šis 31 metų vyras anksčiau buvo žinomas kaip smulkus nusikaltėlis.

Manoma, kad jis pernai vasarą išvyko kautis į Siriją, kur 2014 metais žuvo jo jaunesnis brolis, priklausęs liūdnai pagarsėjusiai džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) prancūzakalbių brigadai.

Po atakų Paryžiuje M.Abrini slapstėsi nuo teisėsaugos, bet jo pėdsakų taip ir nebuvo aptikta po to, kai viename apsaugos kamerų įraše jis buvo nufilmuotas automobilių virtinėje, važiuojantis į Paryžių kartu su kitais tų išpuolių dalyviais.

M.Abrini palaikė ryšius su Abdelhamidu Abaaoudu (Abdelhamidu Abaudu) – įtariamu ekstremistų grupuotės, surengusios lapkričio 13-ąją išpuolius Prancūzijos sostinėje, vadeiva, kuris buvo nukautas per susirėmimą su policija lapkričio 18-ąją

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode