Sprogimas

Sausainiai suktinukai!

 

Gaminimas:

Šiandieną kepame itin nesudėtingai paruošiamus, tačiau išvaizdžiai atrodančius margus sausainėlius – suktinukus.

  1. Dideliame dubenyje kruopščiai išsukame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinį. Masę padaliname į dvi dalis.
  2. Pirmoji tešlos dalis, taip vadinama, Vanilinė. Į šią dalį tešlos įsijojame tarpusavyje sumaišytus birius ingredientus: 150 g miltų, 1/4 a.šaukštelio kepimo miltelių, 2 a šaukštelius vanilinio cukraus. Išminkome rankomis iki vientiso tešlos rutulio. Kita tešlos dalis – Šokoladinė. Vadinasi į ją įsijojame tarpusavyje sumaišytus birius ingredientus: 120 g miltų, 30 g kakavos ir 1/4 a. šaukštelio kepimo miltelių (p.s. recepto ruošos nuotraukoje žemiau atrodo, kad rutuliai nėra vienodo dydžio, tačiau tik dėl to, kad fotogradfuota iš viršaus ir nesumato, kad vanilinės tešlos rutulys suplotas į blyną  ).
  3. Abu tešlos rutulius trumpam dedame į šaldytuvą. Tuomet vieną po kito dedame ant kepimo popieriaus ir iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius lakštus. Juos sudedame vienas ant kito (svarbu sudėti nemiltuotas puses kartu, kad tešlos lakštai gerai tarpusavyje suliptų; visuomet pravartu naudotis kepimo popieriaus suteikiamomis privilegijomis). Taigi ant stalo paklotas kepimo popierius, vanilinės tešlos lakštas, o ant viršaus – šokoladinės tešlos lakštas. Pakeliame vieną kepimo popieriaus kraštą kartu su abiem tešlos lakštais ir pradedame sukti į ritinį nuo savęs (panašiai kaip sushi). Svarbiausia, glotniai susukti, kad neliktų tarpelių. Susuktą ritinį dedame į šaldytuvą 15-20 min., kad vėliau lengviau pjaustytųsi.
  4. Išimame suktinuką iš šaldytuvo ir supjaustome į 0.5 cm storio sausainėlius. Sudedame juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ne arčiau kaip 2 cm atstumu vienas nuo kito. Ir dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti apie 15-20 min. Prieš tai dar galima apibarstyti cukrumi, jeigu kam patinka saldžiau. Iškepusiems sausainiams leidžiame atvėsti. Skanaus!

jokuboreceptai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode