Sprogimas

Šokoladinis aguonų pyragas

Autorius apie receptą: Šis gražuolis puikiai tinka Kalėdoms! Mažai tešlos, daug aguonų, šokoladinis. LIUKS.

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

ĮDARUI:

500 gramų

aguonų

 

360 gramų

pieno

 

5 vienetai

kiaušinių

 

0.75 stiklinės

rudojo cukraus

 

0.5 stiklinės

medaus

 

120 gramų

šokolado (smulkinto)

 

100 gramų

sviesto (kambario temperatūros)

 

100 gramų

riešutų

 

50 gramų

džiovintų spanguolių

 

50 gramų

razinų

 

2 šaukštai

migdolų miltų

 

3 lašai

migdolų ekstrakto

 

1 žiupsnelis

druskos

 

TEŠLAI:

150 gramų

miltų

 

100 gramų

sviesto (kambario temperatūros)

 

50 gramų

cukraus

 

0.5 šaukštelio

vanilės esencijos

 

GLAJUI:

150 gramų

šokolado (smulkinto)

 

150 gramų

grietinėlės

 

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.

1.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm skersmens apvalią kepimo formą su nuimamais šonais.

2.

Ruošiame tešlą: cukrų berkite į virtuvės kombainą ir susmulkinkite. Ne iki cukraus pudros, o tiesiog iki smulkesnes, nei paprastai, konsistencijos. Įdėkite į dubenį miltus, cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą ir viską pirštais sumaišykite. Maišykite ir lengvai, nespausdami trinkite masę tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įberkite trupinių masę į kepimo indą ir ir tolygiai juos paskirstykite, kad jie padengtų dugną. Nespauskit tešlos formuodami pagrindą. Tiesiog paskirstykite trupinius, lengvai juos tapšnodami.

3.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių arba kol pagrindas taps šviesiai auksinės spalvos. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės.

4.

Ruošiame įdarą: aguonas berkite į virtuvės kombaino indą ir malkite maksimaliu greičiu maždaug minutę. Į puodą įdėkite sumaltas aguonas, pieną, spanguoles, razinas ir medų. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies maišant apie 10 minučių, kol masė sutirštės. Įmaišykite sukapotus riešutus, migdolų miltus ir jų esenciją. Atvėsinkite.

5.

Suplakite sviestą su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Plakdami dėkite po vieną trynį ir plakite iki vientisos purios masės. Įmaišykite aguonų masę ir šokoladą. Suplakite baltymus su druska iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Įdėkite aguonų masę į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.

6.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175 C. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 minučių kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

7.

Ruošiame šokoladinį glajų: įdėkite šokoladą į nedidelį dubenį. Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ją ant šokolado. Palaukite 2 minutes ir išmaišykite viską iki vientisos masės. Palaukite kol masė truputį sutirštės. Kai pyragas atauš, papuoškite jį šokoladiniu glajumi. Galima pabarstyti kapotais riešutais. Skanaus.

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode