Sprogimas

Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas

 

Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik (...daugiau)Laura

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 10

KREMUI:

500 gramų

maskarponės sūrio

 

400 gramų

karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba namuose virto)

 

200 gramų

grietinėlės, 35% riebumo

 

20 gramų

želatinos

 

80 mililitrų

vandens

 

PAGRINDUI:

200 gramų

sausainių (naudojau Selga)

 

90 gramų

sviesto

 

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

1.

Sausainius sutrinkite iki trupinių (aš tam naudojau virtuvinį kombainą) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma) suberkite trupinius ir iš jų rankomis spausdami suformuokite pagrindą bei neaukštą kraštelį. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą (arba jeigu šaldiklyje turite vietos, dėkite ten - sustings dar tvirčiau ir greičiau).

2.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją garų vonelėje arba kaitindami ant labai nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinkite, nes nesustings). Palikite atvėsti.

3.

Maskarponės sūrį išplakite su Rududu iki bus vientisos konsistencijos. Atskirai išplakite grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišykite į maskarponės-rududu masę.

4.

Ištirpintą želatiną atsargiai įmaišykite į kremą. Tą reikėtų daryti taip - į želatiną įdėti porą šaukštų kremo, išmaišyti ir tada šią "pakremintą" želatiną maišant maža srovele supilti į likusį kremą. Jog želatina nesušoktų į gumuliukus.

5.

Kremą supikite ant sutvirtėjusio pagrindo. Tortą dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (geriausiai - per naktį), jog sustingtų.

6.

Kai sustings, galite papuošti kaip tik norisi. Aš torto viršų apliejau šokoladiniu glajumi (virš garų vonelės ištirpinau 100 g pieniško šokolado su 10 g sviesto, o kai ištirpo įpyliau kokius 2-3 šaukštus truputį pašildyto pieno ir išmaišiau, t.y. pyliau tiesiog tiek pieno, kad glajus būtų tiršto jogurto konsistencijos) ir apdėliojau morengiukais bei dar konditeriniu švirštu išspaudžiau papuošimus iš daugmaž 100 gramų "Rududu".

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode