Sprogimas

Virtinukai su varške ir peletrūnu

 

Reikės:

750 g kvietinių miltų

žiupsnelio druskos

1,5 stiklinės vandens

2 šaukštų aliejaus

Įdarui:

500 g varškės

1 kiaušinio

1 šaukštelio džiovinto peletrūno

žiupsnelio cukraus

žiupsnelio druskos

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti.

Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai į maistinę plėvelę apie pusvalandį. Įdarui sumaišome visus ingredientus.

Dabar nusiteikiame gan ilgam ir kruopščiam darbui. Tešlos gabalėlį iškočiojame plonai, stikline ar puodeliu išspaudžiame apskritimą, į jį dedame šaukštelį įdaro ir kruopščiai užlipdome ar suspaudžiame pirštais, šakute, tinka įvairūs būdai, kaip jums gražiau. Pabarstome šiek tiek miltų ant vienos pusės, kad nepriliptų prie lentelės/lėkštės ir dedame ant lentelės. Ir taip, kol nebeliks tešlos.

Verdame dideliame puode su pasūdytu vandeniu tol, kol išplaukia į paviršių. Tada dar paverdame keletą minučių ir ištraukiame. Patiekiame su grietine.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode