Sprogimas

Iš baravykų...

Baravykų troškinys

Reikės: 230 g šviežių baravykų (tinka ir šaldyti), 30 d. džiovintų ir iki miltelių sutrintų baravykų, 45 g alyvuogių aliejaus, 1 raudonosios paprikos, 1 žaliosios paprikos, 1 vidutinio dydžio morkos, 2 v. š. trintų pomidorų, 3 skiltelių česnako, žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių, 125 ml nealkoholinio sauso raudono vyno, 230 g ryžių, 1,5 litro daržovių sultinio, nedidelio žiedinio kopūsto, supjaustyto nedideliais žiedynais.

Nedidelius baravykus plonai supjaustykite pjaudami išilgai tiek koto, tiek kepurės. Tik juos pakepinkite troškinimo keptuvėje, kol paruduos ir išimkite iš keptuvės. Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, plonais griežinėliais pjaustytą morką, smulkintas paprikas ir visas nedideles likusias baravykų dalis. Kol daržovės kepinamos, užvirkite daržovių sultinį kartu su džiovintų baravykų milteliais. Į keptuvę sudėkite trintus pomidorus, kepinamą daržovių masę pagardinkite rūkyta paprika. Į keptuvę sudėkite ryžius, minutę patroškinkite ir supilkite nealkoholinį raudoną vyną. Maišant troškinkite keletą minučių ir tuomet supilkite sultinį. Troškiniui užvirus pagardinkite jį druska ir pamaišykite. Troškinimui skirtą keptuvę uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių ant vidutinės kaitros. Suberkite žiedinio kopūsto žiedynus, tačiau troškinio nemaišykite. Po 5 minučių ant viršaus suberkite kepintus baravykus, uždenkite dangčiu, nuimkite nuo viryklės ir prieš patiekiant leiskite keletą minučių pastovėti.

Kroketai su baravykais

Reikės: 200 g šviežių baravykų (tinka ir šaldyti), 50 g alyvuogių aliejaus, 100 g sviesto, 30 g svogūno, 170 g miltų, 800 ml kambario temperatūros pieno, žiupsnelio malto muskato riešuto, žiupsnelio druskos, 1-2 plaktų kiaušinių, džiūvėsėlių apvoliojimui, 300 g alyvuogių aliejaus virimui.

Supjaustytus grybus 3 minutes pakepinkite su 20 alyvuogių aliejaus įkaitintoje keptuvėje, pakepinus grybus išimkite ir į keptuvę supilkite likusius 30 g alyvuogių aliejaus, įdėkite 100 g sviesto ir sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir kepinkite juos apie 3 minutes iki skaidrumo, nuolat pamaišant. Į keptuvę suberkite miltus ir pakepinkite dar apie 3 minutes. Supilkite pieną, pagardinkite masę žiupsneliu malto muskato riešuto ir druska, nuolat maišykite. Praėjus 30 sekundžių suberkite kepintus baravykus ir nuolat maišant kepinkite apie 7 minutes. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir leiskite jai atvėsti. Formuokite norimos formos kroketus, apvoliokite juos kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose, virkite įkaitintame alyvuogių aliejuje.

MAXIMA LT

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode