Sprogimas

L.Asadauskaitė pagerino olimpinį rekordą, australė sukūrė sensaciją

 

 Penktadienį Rio de Žaneiro olimpiadoje baigėsi moterų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kuriose dalyvavo dvi lietuvės – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir jaunoji Ieva Serapinaitė.

Sensaciją sukūrė australė Chloe Esposito. Nieko įsimintino per karjerą nepasiekusi 24-erių metų sportininkė puikiai pasirodė paskutinėje rungtyje, surinko 1372 taškus ir tapo olimpine čempione

Sidabras atiteko prancūzei Elodie Clouvel (1356), o bronzą iškovojo ilgai pirmavusi lenkė Oktawia Nowacka (1349).

L.Asadauskaitė likus dvejoms rungtims galėjo pretenduoti net į aukso medalį, bet jojimo rungtyje jos žirgas nešoko per 4 kliūtis, todėl lietuvė automatiškai buvo eliminuota iš šios rungties ir gavo 0 balų. Lietuvė parodė savo jėgą paskutinėje rungtyje, kurioje pelnė 579 taškus ir pasirodė geriausiai. L.Asadauskaitė užfiksavo 12 min. 1.01 sek. laiką ir pagerino olimpinį rekordą. Bendroje įskaitoje lietuvė su 1072 tšk. buvo 31-a.
L.Asadauskaitė likus dvejoms rungtims galėjo pretenduoti net į aukso medalį, bet jojimo rungtyje jos žirgas nešoko per 4 kliūtis, todėl lietuvė automatiškai buvo eliminuota iš šios rungties ir gavo 0 balų. Lietuvė parodė savo jėgą paskutinėje rungtyje, kurioje pelnė 579 taškus ir pasirodė geriausiai. L.Asadauskaitė užfiksavo 12 min. 1.01 sek. laiką ir pagerino olimpinį rekordą. Bendroje įskaitoje lietuvė su 1072 tšk. buvo 31-a. Kombinuotos rungties pirmasis dešimtukas | Organizatorių nuotr. „Labai nepasisekė su burtais traukiant žirgą, – portalui „Lrytas.lt“ sakė Andrejus Zadneprovskis. „Prieš tai juo jojo egiptietė ir nebaigė trasos. Ją diskvalifikavo už tai, kad nukrito du kartus. Jei ji būtų išsilaikiusi balne, o žirgas keturis kartus atsisakęs šokti, tada mes būtume galėję prašyti pakeisti žirgą“. „Apšilimo metu žirgas elgėsi normaliai, bet ten – kita situacija – tuščios tribūnos, ramu. O čia – žiūrovai, spaudimas. Laura sako: sėdžiu ir jaučiu, kaip žirgas po manimi dreba“, - kalbėjo A.Zadneprovskis. I.Serapinaitė olimpiadoje debiutavo kukliai. Lietuvė surinko 1183 tšk. ir buvo 29-a. Bendros įskaitos pirmasis dešimtukas | Organizatorių nuotr. Atnaujinta 0.26 val. L.Asadauskaitė bėga jau 18-a, bet jos vieta tokia aukšta nebus, I.Serapinaitė - 35-a. Atnaujinta 0.25 val. Likus vienam ratui tebepirmauja O.Nowacka. C.Esposito atsilieka vos 7 sek., o E.Clouvel - 9 sek.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode