Parama dėkojame




Sprogimas

Europos aštuoniolikmečių krepšinio čempionatas vyks prieš Kalėdas

 

Vasarą Turkijoje turėjęs vykti Europos jaunių (U18) vaikinų krepšinio čempionatas vyks ten pat, tačiau žiemą.

„FIBA Europe“ vykdomasis komitetas penktadienį nusprendė, kad Europos 18-mečių krepšinio čempionatas Samsuno mieste bus surengtas gruodžio 16-22 dienomis. Jo metu paaiškės penkios ekipos, kurios gaus kelialapius į pasaulio U19 čempionatą Kaire (Egiptas).

„Mes įsitikinę, kad turnyras vyks garantuoto saugumo sąlygomis, – sakė FIBA Europos padalinio vykdantysis direktorius Kamilas Novakas. – Visos federacijos puikiai bendradarbiavo ir parėmė datų keitimą ir varžybų formatą”.

18-mečių Europos čempionatas turėjo būti surengtas liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis, tačiau dėl grėsmės saugumui buvo nukeltas neribotam laukui. Tuomet dėl Turkijoje įvykusio perversmo kelio nacionalinės federacijos kreipėsi į turnyro organizatorius, nes sulaukė nepilnamečių tėvų nerimo.

Dėl to, kad pirmenybės bus surengtos sezono metu, nuspręsta pakeisti ir varžybų formatą – atsisakoma antrojo varžybų etapo.

Grupių (keturios po tris komandas) rungtynės vyks tris dienas.

Pasibaigus grupės etapui po dvi geriausias komandas pateks tiesiai į ketvirtfinalį. Tuomet bus žaidžiami pusfinaliai ir finalai. Turnyras iš viso truks savaitę.

Pasaulio čempionatas vyks liepos 1—9 dienomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode