Sprogimas

Lietuvos rinktinės futbolininkai Škotijoje sutikti kaip žvaigždės

 Į Škotiją atvykusi Lietuvos vyrų futbolo rinktinė sulaukė nemažo žiniasklaidos dėmesio ir surengė pirmąsias treniruotes.

Rinktinės pirmoji stovyklos diena prasidėjo pusę šešių ryto Vilniaus oro uoste, iš kurio per Stokholmą komanda atkeliavo į Glazgo miestą.

Čia komandą pasitiko gausus žiniasklaidos atstovų būrys, o daugiausiai dėmesio sulaukė rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, Deividas Česnauskis bei Arvydas Novikovas. Visi trys jie Škotijoje gerai žinomi, nes ne vienerius metus praleido Edinburgo „Hearts“ klube. Jau kitą dieną jų veidai puošė laikraščių puslapius.

„Čia viskas sukasi aplink futbolą, todėl dėmesys visada buvo ir bus, – nenustebęs dėl dėmesio kalbėjo A. Novikovas – Profesionalo karjerą iš esmės ir pradėjau Škotijoje. Todėl čia sugrįžti geras jausmas. Norėjau čia atvykti per atostogas žiemą, bet nepavyko. Galbūt pavyks šiemet. Liko daug gerų prisiminimų, nemažai išmokau. Pasiilgau to periodo.“

Po pietų ir poros valandų poilsio rinktinė vyko į greta esanti Peislį, kur treniravosi vieno Škotijos lygos įkūrėjų „St. Mirren“ klubo stadione. Antradienio ryte komanda jau vyko į kitą treniruočių aikštyną. Iki rungtynių su Škotija Glazge lietuvių laukia dar pora pratybų.

Vienas iš žaidėjų, kuris į treniruočių stovyklą, atvyko pakilesnės nuotaikos – gynėjas Edvinas Girdvainis. Po nelengvo sezono starto jis įsitvirtino Lenkijos čempionate žaidžiančiame Glivicių „Piast“ klube.

„Prireikė laiko adaptuotis, nes atvykau vėlai ir praleidau pasiruošimą sezonui. Tai turėjo įtakos tam, kad iš pradžių nežaidžiau. komanda priėmė draugiškai, po kelių savaičių jaučiausi tarsi senbuvis“, – pasakojo futbolininkas.

E. Girdvainis praėjusį sezoną praleido trečiajame Ispanijos divizione. Tačiau sėkmingas debiutas nacionalinėje komandoje ir puikus žaidimas šių metų vasarą lygiosiomis pasibaigusiose kontrolinėse rungtynėse Lenkijoje padėjo gynėjui persikelti į lenkų „Ekstraklasa“.

„Tos rungtynės su Lenkija prisidėjo, nes klubo treneriai bei direktoriai stebėjo tas rungtynes ir dėl to mane žinojo, – prisiminė E. Girdvainis – Tai parodė, kad niekados negalima pasiduoti, nuleisti rankų. Nes futbole vieną dieną gali būti apačioje, o kitą dieną – jau viršuje.“

Škotijos ir Lietuvos dvikova vyks šeštadienį, 21 valandą 45 minutės Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Vilnius, spalio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode