Parama dėkojame




„Siemens“ arenoje – didžiausias tarptautinis žaibo šachmatų turnyras Lietuvoje

 

Spalio 9 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje vyks didžiausias Lietuvos istorijoje tarptautinis žaibo šachmatų turnyras „Admiral CUP – 2016“, kurio prizinį fondą sudaro 25 tūkstančių eurų.

Turnyre žais ne tik pajėgiausi Lietuvos šachmatininkai, aktyviausi šachmatų mėgėjai, bet ir grupė didmeistrių, tarptautinių meistrų iš Latvijos, Lenkijos, Anglijos, Vokietijos, Airijos, Ukrainos, JAV, Ispanijos, Baltarusijos, Rusijos, Slovakijos, Venesuelos. Tarp jų – Europos čempionas ukrainietis Aleksandras Moisejenko.

Turnyras vadinamas „integraciniu“, nes jo taisyklės nustato lengvatas šachmatų mėgėjams, kad būtų išlygintos jų galimybės kovoti dėl prizinio fondo net ir su pajėgiausiais šachmatų profesionalais. Pavyzdžiui, mėgėjas su mažu tarptautiniu reitingu (arba be reitingo) prieš tarptautinius didmeistrius žais turėdamas devynias minutes prieš vieną arba aštuonias prieš dvi. Panašaus reitingo žaidėjai žais turėdami po penkias minutes. Finaliniame etape, į kurį pateks geriausi 64 šachmatininkai, žaidimas vyks olimpine sistema.

Galutinė turnyro dalyvių registracija numatoma iki 10.30 val.

Renginio žiūrovams taip pat bus sudaryta galimybė pažaisti ir pabendrauti su geriausiais Lietuvos šachmatininkais.

Turnyro metu vyks ir antrasis Lietuvos žurnalistų šachmatų čempionatas.

Vilnius, spalio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode