Sprogimas

Prie Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygos B diviziono starto linijos išsirikiavo 16 komandų

Anksčiau skelbėme, jog pajėgiausiame Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygos A divizone varžysis 18 ekipų. Ne ką mažiau komandų pasirinko rungtyniauti silpnesnio pajėgumo B divizione, tad čia taip pat netrūks įnirtingų ir įdomių kovų. Antrajame divizione žais 16 komandų iš 14-os Lietuvos savivaldybių ir rajonų. Po dvi komandas B divizione turės Šakių ir Kelmės rajonai.

16 dalyvaujančių komandų išlaikant geografinį principą buvo suskirstytos į 4 pogrupius (A, B, C ir D) po 4 komandas. Savo pogrupiuose komandos žais dviejų ratų sistema ir po kartą susitiks namuose ir išvykoje.

Pasibaigus pogrupių etapui po dvi geriausias A ir B pogrupio komandas sudarys naują E pogrupį, likusios dvi komandos iš A ir B pogrupio suformuos F pogrupį ir tas pats atitinkamai su C ir D pogrupiais (suformuojami G ir H pogrupiai). Naujai suformuotuose pogrupiuose komandos susitiks su komandomis iš kito pogrupio dar po du kartus (namuose ir išvykoje). Po antro etapo čempionatas pasibaigs keturioms prasčiausiai pasirodžiusioms komandoms.

Į atkrintamąsias varžybas pateks geriausios 12 B diviziono komandų, t.y. visos komandos iš naujai suformuotų E ir G pogrupių (8 komandos) bei po dvi geriausias komandas iš F ir H pogrupių. 1-2 vietas E ir G pogrupiuose užėmusios komandos gaus tiesioginį bilietą į ketvirtfinalį, o likusios komandos varžysis aštuntfinalio etape.

Aštuntfinalio etapas bus žaidžiamas iš dviejų rungtynių skirtumo, o ketvirtfinalyje ir pusfinalyje vyks kovos iki dviejų pergalių.

Finaliniame ketverte bus žaidžiamas susitikimas dėl trečiosios vietos ir finalas, žaidžiama iš vienų rungtynių, vienoje salėje.

Kitam sezonui bilietus į stipresnį A divizioną iškovos pirmąsias tris vietas užėmusios komandos.

Planuojamas čempionato startas spalio 22 dieną.

A pogrupis

1. Daugai (Alytaus r.)
2. Kudirkos Naumiestis (Šakių r.)
3. Lukšiai (Šakių r.)
4. Kalvarija (Kalvarijos sav.)

B pogrupis

1. Pagėgiai (Pagėgių sav.)
2. Laukuva (Šilalės r.)
3. Pagojukai (Raseinių r.)
4. Tverai (Rietavo sav.)

C pogrupis

1. Pandėlys (Rokiškio r.)
2. Parovėja (Biržų r.)
3. Dembava (Panevėžio r.)
4. Kužiai (Šiaulių r.)

D pogrupis

1. Žemaičių Kalvarija (Plungės r.)
2. Kegai (Telšių r.)
3. Vaiguva (Kelmės r.)
4. Valpainiai (Kelmės r.)

Lietuvos mažųjų miestelių krepšinio lygos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode