Sprogimas

Aptartas pasirengimas Sartų lenktynėms

Likus mėnesiui iki vasario 4 d. Dusetose planuojamų tradicinių respublikinių ristūnų žirgų lenktynių „Sartai 2017“, kurias organizuoja Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) kartu su Zarasų rajono savivaldybe, Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas kartu su Zarasų rajono meru Nikolajumi Gusevu bei šių lenktynių organizacinio komiteto pirmininku žemės ūkio viceministru Dariumi Remeika aptarė pasirengimo šioms tarptautinėms varžyboms darbus.

Susitikime ministras buvo informuotas, kad be lenktynių, kuriose turėtų dalyvauti ne tik geriausi Lietuvos, bet ir kaimyninių valstybių žirginio sporto puoselėtojai, šventės organizatoriai daug dėmesio ketina skirti nesportinei renginio daliai – tradicinei mugei, parodoms, koncertams ir kitoms priemonėms, populiarinančioms šalies nacionalinį paveldą. 

Žirgų lenktynės prie legendomis apipinto Sartų ežero, o anksčiau – ir ant jo ledo, yra vienas seniausių masinių renginių šalyje, kasmet pritraukiantis kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų. Pradėtos rengti XVIII amžiuje, jos reguliariai vyksta nuo 1905 metų. Respublikinėmis paskelbtos 1955 metais.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode