Sprogimas

Paukštininkystės sektorius tikisi valstybės dėmesio

Naujoji Žemės ūkio ministerijos vadovybė yra suinteresuota kuo glaudesniu bendradarbiavimu su visomis žemės ūkio ir maisto sektoriaus interesų grupėmis. Sausio 10 d. įvykusiame susitikime su Lietuvos paukštininkystės asociacijos atstovais žemės ūkio ministras Bronius Markauskas  aptarė šios organizacijos vienijamų įmonių problemas ir išklausė jų pasiūlymus įvairiais šiam verslui aktualiais klausimais.

Lietuva visiškai apsirūpina sava paukštiena ir kiaušiniais. Paukštiena sudaro net pusę šalies mėsos eksporto. Europos Sąjungoje už lietuvišką paukštieną pigesnė yra tik lenkiška. Pasak Lietuvos paukštininkų asociacijos prezidento Vytauto Tėvelio, jų sektorius negauna jokios valstybės paramos, balansuoja ant išgyvenimo ribos, tačiau vis tiek yra stabiliai augantis.

Aptariant paukštininkystės sektoriaus plėtros galimybes, susitikime analizuotos teisinės problemos, su kuriomis susiduriama norint statyti, rekonstruoti ar plėsti paukštininkystės ūkius. Susitikimo dalyviams taip pat rūpėjo aptarti gazolių, apmokestinamų lengvatiniu tarifu, įsigijimo, nuolat vėluojančių atsiskaitymų su stambiaisiais prekybos centrais už parduotą produkciją, pridėtinės vertės mokesčio, vakcinų kompensavimo ir kitus paukštininkystės sektoriui aktualius klausimus.

Šiuo metu, kai Europoje ir kitose pasaulio šalyse vis dažniau nustatoma paukščių gripo protrūkių, Lietuvos paukštynai taip pat nesijaučia ramūs. Ligos sukėlėjas, patekęs į ūkius, gali atnešti milžiniškų nuostolių – būtų nustatytos tam tikros apsaugos zonos, atsirastų prekybos apribojimai.  

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode