Parama dėkojame




Sprogimas

Amerikiečiai domisi Lietuvos žemės ūkiu

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas susitiko su Amerikos-Lietuvos verslo tarybos prezidentu Eriku Stiuartu (Eric Stewart), kurio atstovaujama organizacija dirba verslo vystymo Lietuvoje klausimais. Tai pirmoji tokio pobūdžio organizacija, įkurta išskirtinai abiejų šalių ekonominiam bendradarbiavimui skatinti.

„JAV žemės ūkio sektorius pasižymi didele patirtimi ir dvišalis bendradarbiavimas duoda apčiuopiamos naudos. Lietuva yra atvira bendradarbiavimui“, – sakė ministras B. Markauskas.

Žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į JAV 2015 m. sudarė 46 mln. eurų, tačiau pastebimas didelis eksporto apimčių augimas: 2014 m. – 62 proc., 2015 m. – 50,2 proc. Praeitais metais Lietuva tapo antrąja ES valstybe po Airijos gavusi mėsos eksporto į JAV leidimus.

Anot E. Stiuarto, Lietuvos kaip grūdų augintojos, autoritetas yra ganėtinai žinomas, žemės ūkis yra viena iš sričių, turinčių potencialą sudominti JAV rinką. Jo tvirtinimu, Lietuva yra patikima partnerė ir JAV įmonės, dirbančios su mūsų šalimi, yra labai patenkintos.

 „JAV verslininkai vertina bendradarbiavimą su Lietuva. Vykdydamos savo veiklą Lietuvoje jų įmonės smarkiai išaugo. Mūsų tikslas yra atkreipti dėmesį į Lietuvą kaip į patikimą verslo partnerę ir kartu surasti lietuviškų įmonių, norinčių plėstis į JAV“, – kalbėjo E. Stiuartas.

Susitikimo metu taip pat aptarti biokuro, kviečių eksporto ir kiti klausimai. Kokybiško dvišalio dialogo vystymas yra pagrindinis Amerikos-Lietuvos verslo tarybos tikslas, kuris jau duoda apčiuopiamų rezultatų.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode