Parama dėkojame




Sprogimas

Paukščių gripas – Italijos kalakutų ūkyje

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, paukščių gripas ir toliau plinta. Pastarosiomis dienomis Italijoje nustatytas aukšto patogeniškumo (H5N8) paukščių gripo atvejis kalakutų ūkyje.

Netoli Venecijos, Miros savivaldybėje esančiame kalakutų auginimo ūkyje pastebėjus padidėjusį paukščių gaišimą, buvo atrinkti mėginiai. Ištyrus juos laboratorijoje, buvo nustatytas paukščių gripo virusas. Ūkyje buvo laikomi 22 tūkstančiai paukščių.

Aplink užkrato židinį nustatytos 3 km apsaugos ir 10 km stebėjimo zonos, visi šio ūkio paukščiai likviduoti.

Italijos veterinarijos tarnybos specialistai pranešė ir apie tame pačiame regione rastą gulbės gaišeną, kuriai taip pat nustatytas paukščių gripas.

Specialistas pabrėžė, kad VMVT yra numačiusi neatidėliotinos veiklos planą, kurio būtų laikomasi nustačius ligos atvejį šalyje. Taip pat yra numatyta eilė prevencijos priemonių: šiemet bus vykdomi papildomi paukščių ūkių patikrinimai, kurių metu ypatingas dėmesys bus kreipiamas į biologinio saugumo reikalavimų laikymąsi. Be to, sugriežtinta pasienio, paukščių laikymo ir pardavimo vietų kontrolė. Vadovaujantis ES specialiaisiais sprendimais, stebima, kad į Lietuvą nepatektų paukščiai iš šalių, kuriose patvirtintas paukščių gripas, iš tokių valstybių taip pat draudžiama įvežti paukštieną ir termiškai neapdorotus jos gaminius.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode