Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuva kviečiama pasinaudoti Baltarusijos žemės ūkio galimybėmis

Vasario 21 d. žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ir viceministras Rolandas Taraškevičius susitiko su Baltarusijos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Aleksandru Korolu. Susitikimo metu buvo aptarti dvišalio bendradarbiavimo, eksporto, pieno, mėsos bei grūdų sektorių klausimai.

„Baltarusija yra svarbus Lietuvos ekonominis ir prekybinis partneris, prekyba su šia valstybe užima svarbią Lietuvos užsienio prekybos žemės ūkio ir maisto produktais dalį. Mūsų įmonės tikrai suinteresuotos Baltarusijos rinka. Džiaugiuosi, kad pastaruoju metu mūsų kaimynė skiria didelį dėmesį pieno ir pieno produktų kokybei, vyksta gyvulininkystės modernizacija, griežtinami reikalavimai produktyvumui“, – teigia žemės ūkio ministras B. Markauskas.

Pasak žemės ūkio ministro, bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Baltarusijos žemės ūkio ministerijų yra nuoseklus ir konstruktyvus, taip pat išsakė viltį, kad produktyvus darbas tęsis ir ateityje.

Baltarusijos ambasadoriaus A. Korolo teigimu, Baltarusija deda visas pastangas pritraukti investuotojus į žemės ūkį. Pasak jo, rengiama reforma, kuri ne tik pritrauks investuotojus į Baltarusijos žemės ūkį, bet ir suteiks jiems garantijų. Ambasadorius pažadėjo suteikti ministrui visą reikiamą informaciją, taip pat pakvietė tęsti aktyvų bendradarbiavimą, o aptarti investavimo galimybių bei kitų svarbių dviem šalims klausimų pakvietė į susitikimą Baltarusijoje, kuris galėtų vykti balandžio mėnesį, kai vyks paroda „Innovations in Dairy“ Minske.

Artimiausiu metu planuojamas Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo žemės ūkio srityje darbo grupės posėdis.

Gegužės 17 – 19 d. Kaune vyks 13 – asis Lietuvos ir Baltarusijos ekonominis forumas, kurio tikslas yra stiprinti eksporto potencialą, plėtoti dalykinius ryšius tarp atskirų verslo šakų asociacijų ir kompanijų.

Paskutinįjį šių metų ketvirtį planuojamas 18 – asis Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Baltarusijos Respublikos Vyriausybės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos  posėdis.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode