Parama dėkojame




Kinijos pieno gamyklą „Sanyuan“ domina lietuviški pieno produktai

Šiandien žemės ūkio ministras Bronius Markauskas susitiko su Kinijos valstybinės pieno gamyklos „Sanyuan“ atstovais, kurie atvyko į Lietuvą siekdami geriau pažinti lietuviškų pieno gaminių kokybę, gamybos specifiką bei įvertinti jų galimybes importui į Kiniją.

Pasak gamyklos atstovų, juos labiausiai domina lietuviški varškės desertai, sūriai sviestas.

Žemės ūkio ministro B. Markausko teigimu, tai, kad Kinija renkasi lietuviškus pieno produktus, rodo puikią jų kokybę.

„Kinijos pieno gamyklos domėjimasis Lietuva yra puiki galimybė plačiau pristatyti mūsų galimybes, o „Sanyuan“ atstovams – iš arčiau susipažinti su  Lietuvos pieno produktų gamybos įmonėmis, jų gaminama produkcija. Lietuvos įmonės gamina labai gerus pieno produktus, kuo, neabejoju, vizito Lietuvoje metu ir patys įsitikinsite. Būtų įdomu susitikti vėl ir išgirsti jūsų atsiliepimus bei nuomonę apie Lietuvos pieno gamintojus bei jų gaminamus pieno produktus. Manau, kad tai galėsime padaryti jau greitai – balandžio 20 – 23 d. dalyvausiu Pasaulinėje pienininkystės parodoje Harbine, Kinijoje“, – svečiams kalbėjo B. Markauskas.

Pekine įsikūręs valstybinis koncernas “Sanyuan” pieno perdirbimo veiklą plėtoja aplink Kinijos sostinę esančiuose regionuose. Šio koncerno vykdantysis direktorius Xinsheng Li, įmonės tyrimų centro direktoriaus pavaduotoja Dong Jinying ir kompanijos projektų inžinierius Qin Guokai pristatė trumpą filmuotą medžiagą apie savo atstovaujamą gamyklą, kurios istorija siekia 1956 m.

„Sanyuan“ kompanijos atstovai balandžio 3 – 7 d. susitiks su Lietuvos pieno įmonių atstovais, taip pat lankysis pieno ūkiuose.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode