Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuviški pieno ir mėsos produktai konkuruos Alžyro rinkoje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo informaciją iš Alžyro Veterinarijos paslaugų tarnybos, kad suderinti veterinariniai sertifikatai lietuviškiems pieno ir mėsos produktams. Mūsų šalies gamintojai į Alžyrą galės eksportuoti pieną ir jo produktus, jautieną ir kitus raudonos mėsos (jautienos ir avienos) gaminius bei pusgaminius.

Kiek anksčiau VMVT buvo gavusi Alžyro veterinarinius reikalavimus jautienos ir pieno produktų eksportui, pagal kuriuos buvo parengti veterinariniai sertifikatai, turintys lydėti kiekvieną iš Lietuvos eksportuojamos produkcijos siuntą.

Alžyro kompetentingos institucijos rašte akcentuojama, kad eksportuojant pieno produktus, jų mikrobiologiniai parametrai turės atitikti pateiktų sertifikatų pavyzdžius. Be to, į Alžyrą bus galima įvežti tik tuos mėsos produktus, kuriems Halal sertifikatai bus išduoti tik Lietuvos religinės institucijos (Muftiato). Kitų šalių islamiškų institucijų išduoti sertifikatai negalios. Kad lietuviškų mėsos gaminių eksportas į Alžyrą vyktų sklandžiai, Lietuva turi papildomai pateikti šalyje išduodamų Halal sertifikatų pavyzdžius. Juose turėtų būti nurodyta: sertifikato numeris, kilmės šalis, paskirties šalis, skerdyklos pavadinimas, adresas ir patvirtinimo numeris, svoris, religinio skerdiko pavardė, veterinarinio sertifikato numeris, importuotojas, eksportuotojas, skerdimo data, pagaminimo data, galiojimo data, konteinerių ir plombų numeriai.

Per dvejus metus pavyko gauti pieno, o per dvejus su puse metų – ir  mėsos eksporto į Alžyrą leidimus. Galutinai suderinus kelis likusius techninius klausimus, mūsų šalies maisto gamintojams neturėtų likti kliūčių patekti į šios šalies rinką. Lietuvos verslininkai jau gali planuoti pristatyti savo produkciją alžyriečiams bei pradėti ieškoti nuolatinių partnerių.

Parengta pagal VMVT informaciją.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode