Parama dėkojame




Sprogimas

Kinijos delegacija vertins Lietuvos pasiruošimą eksportuoti jautieną ir jos produktus

Šiandien, balandžio 20 d. Lietuvoje prasidės savaitę truksiantis Kinijos generalinės kokybės priežiūros ir karantino administracijos (AQSIQ) delegacijos vizitas, kurio metu ekspertai vertins Lietuvoje vykdomą gyvūnų sveikatos ir gerovės, pavojingų užkrečiamųjų ligų kontrolę. Taip pat bus vertinama Lietuvos mėsos perdirbimo įmonių veikla ir jų kontrolės sistema.

Vizito metu delegacija lankysis Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT), Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, pašarų įmonėje, galvijų ūkiuose, skerdykloje ir mėsos perdirbimo įmonėje. Audito metu bus įvertinta visa maisto grandinės sistema – nuo pašarų iki mėsos perdirbimo įmonių.

Vizito metu planuojamos aptarti ir protokolo dėl dvišalio šviežios jautienos eksporto į Kinijos Liaudies Respubliką pasirašymo sąlygos.

Tai jau trečiasis Kinijos ekspertų vizitas Lietuvoje. Anksčiau buvo vertintos ir derintos pieno produktų ir gyvų galvijų eksportui būtinos procedūros.

Tikimasi, kad ir šis, jautienos eksporto klausimams skirtas, vizitas praeis sklandžiai, ir Lietuvos jautienos gamintojams atsivers dar viena labai svarbi rinka.

Parengta pagal VMVT informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode