Parama dėkojame




Pasėlių deklaravimas įsibėgėjo

Žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas pasiekė pusiaukelę – nespėjusieji gali tai padaryti iki birželio 6 d.

Vį “Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro” duomenimis, pasėlius deklaravo jau 20 865 pareiškėjai, patvirtinta 126 tūkst. ha bei 16 600 paraiškų, o tai yra 10 tūkst. mažiau nei prieš metus tokiu pat metu. Tad primename, kad vėluoti nenaudinga – už kiekvieną pavėluotą darbo dieną tiesioginių išmokų už plotą suma mažinama 1 proc.  Pavėluotai paramos paraiškos priimamos nuo š. m. birželio 7 d. iki liepos 3 d.

Paramos paraiškos ekologinei gamybai sertifikuoti ir paramai už vaisius, uogas ir daržoves, užaugintas pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą gauti nuo š. m. birželio 7 d. nepriimamos.

Taip pat primename, kad pasibaigus pavėluotai teikiamų paramos paraiškų terminui, paramos paraiškos priimamos iki spalio 31 d. savivaldybėse (seniūnijose), kai vėlavimas nepriklauso nuo pareiškėjo valios (pvz., pareiškėjo mirtis, ilgalaikis profesinis nepajėgumas, stichinė nelaimė, padariusi stiprų poveikį valdai).

Atkreipiame dėmesį, kad paramos paraiškos turi būti užpildytos ir patvirtintos Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje. Užpildžius paramos paraiškos formos popierinę formą arba elektroninę rinkmeną (word, pdf ir kt.) tokios paramos paraiškos nebus administruojamos.
Paramos paraiškos gali būti pateiktos savarankiškai, t. y. užpildžius ir patvirtinus elektroninės paraiškos duomenis Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje arba kreipiantis į savivaldybės (seniūnijos) darbuotoją, kuris padės užpildyti ir patvirtinti elektroninės paraiškos duomenis Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode