Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuviški šiaudiniai sodai pražydo Japonijoje

Pirmąją gegužės savaitę Japonijos sostinėje Tokijuje vyksta 17–oji pasaulio sodų mugė, kurioje pirmą kartą tarp kitų 10 pasaulio šalių dalyvauja ir Lietuva, pristatydama tradicinę lietuvišką sodybą su nameliu ir Lietuvoje auginamų dekoratyvinių bei vaistinių augalų sodu.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) pasirūpino, kad šioje mugėje dalyvautų tradicinė amatininkė, senojo pynimo amato puoselėtoja Jurgita Treinytė, kuri surengė savo darbų – tradicinių šiaudinių sodų – parodėlę, ji taip pat moko lankytojus verti šiaudinius sodus, girliandas, šiaudines žvaigždutes. Galimybę tolimojoje Japonijoje pristatyti senąjį pynimo amatą bei sudominti juo japonus amatininkė gavo pasinaudojusi ŽŪM parama.

Ministerija, siekdama populiarinti tradicinius amatus ir tautinio paveldo produktus bei formuoti patrauklų tautinio paveldo produktų įvaizdį šalyje bei užsienyje, tradiciniams amatininkams teikia paramą savo amatui bei gaminiams pristatyti.

Kaip ir kasmet, mugės atidaryme dalyvavo imperatoriškos šeimos atstovė princesė Takamada, ji apsilankė ir lietuviškoje sodyboje. Mugę tradiciškai globoja Tokijuje reziduojančių ambasadorių žmonos, todėl Lietuvos pristatymą inicijavo Lietuvos ambasada Tokijuje.

Lietuvos pristatomoje sodyboje mugės lankytojai taip pat gali paragauti lietuviškų valgių, pasivaišinti „Vorutos“ uogų vynu ir ETNO arbata.

Šis renginys sulaukia didelio žiniasklaidos dėmesio. Tikimasi, kad  mugėje apsilankys virš 12 000 Tokijo gyventojų ir užsienio svečių.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode