Parama dėkojame




Sprogimas

Biologijos pamokoje galima pagauti žuvį!

Biologijos pamoka gali vykti ir ne mokykloje – tai kiekvieną pavasarį įrodo Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos poskyriai, atverdami savo duris būriams smalsių jaunų protų.

Tokios pamokos balandį vyko Trakų Vokės ir Žeimenos poskyriuose, į kuriuos atvyko mokiniai iš Vilniaus ir Ignalinos rajono.

Poskyrių specialistai moksleiviams vedė netradicines biologijos pamokas apie žuvų pasaulį: papasakojo Lietuvos žuvininkystės istoriją, kaip veisiamos ir auginamos žuvys, kur jos paaugintos išleidžiamos, kiek metų gyvena, kuo minta, kuo panašios ir kuo skiriasi, taip pat pažėrė faktų apie poskyrių tvenkiniuose auginamas žuvis, pamokė ir padėjo moksleiviams patiems pamaitinti žuvis tvenkiniuose.

Moksleiviai ir mokytojai stebėjo vaivorykštinių upėtakių reproduktorių atranką, patinų ir patelių atskyrimą, žuvų anesteziją prieš imant ikrelius. Didžiausio susidomėjimo sulaukė ikrelių ėmimas ir apvaisinimas bei tvenkinio žuvų šėrimas.

Šiose nekasdienėse pamokose mokiniai turėjo progą apsilankyti žuvininkystės muziejuje (kuris yra Žeimenos poskyryje), savo rankomis paliesti senuosius žvejybos įrankius ir išgirsti, kaip žvejojo lietuviai senaisiais laikais.

Mokiniai ne tik savo akimis pamatė, bet ir išgirdo  daug įdomių dalykų, kurie netelpa į mokyklinius vadovėlius. Žuvininkystės tarnyba kviečia mokyklas į svečius – tokios pamokos įsimena ilgam.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode