Sprogimas

Supaprastinta alkoholio licencijavimo tvarka verslui

licenVyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlomiems mažmeninės prekybos alkoholiu licencijavimo tvarkos supaprastinimams. Nuo šiol verslas galės papildyti turimas licencijas nauju pardavimo būdu, taip pat licencijose nebereikės tikslinti pasikeitusio prekybos alkoholiniais gėrimais laiko ir adreso.

„Siekiant mažinti administracinę naštą verslui, supaprastinome alkoholio licencijavimo tvarką. Tikimės, kad nauji pakeitimai ne tik pagerins verslo aplinką, bet ir sumažins finansines išlaidas ir administracinę naštą mažmeninės prekybos alkoholiu pardavėjams bei licencijas išduodančioms institucijoms“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

Pagal patikslintas taisykles verslui nebereikės įsigyti naujos licencijos kitam mažmeninės prekybos alkoholiu būdui toje pačioje vietoje ir tomis pačiomis sąlygomis, kai prekyba bus vykdoma dviem būdais – vartoti vietoje arba išsinešti.

Taip pat, verslui nereikės tikslinti licencijos, kai pasikeičia prekybos vietos adresas ar savivaldybės sprendimu keičiasi gatvių pavadinimai. Nuo šiol Registrų centro sistemoje automatiniu būdu bus patikslinta licencija, pasikeitus joje nurodytiems licencijos turėtojo rekvizitams ir veiklos vykdymo adresams.

Licencijoje nebereikės nurodyti ir bendro prekybos alkoholiniais gėrimais laiko. Nustatoma, kad prekybos laikas privalomai licencijoje nurodomas tik tada, kai laiką apriboja savivaldybės taryba, arba tuo atveju, kai trumpesnio laiko pageidauja prekybininkas.

Už naujos licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais išdavimą verslas moka nustatytą 490 eurų dydžio rinkliavą, o už licencijos patikslinimą mokama mažesnė rinkliava – 112 eurų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode