Sprogimas

Draudimas žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai svarbiose upėse šiemet įsigalios vėliau

isigaliosAplinkos ministerija informuoja, kad įprastai nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. šlakius ir lašišas draudžiama žvejoti šių rūšių žuvims svarbiose upėse. Tačiau šemet spalio 16 d. yra sekmadienis, todėl draudimas įsigalios po savaitgalio – spalio 17 d. Primename, kad visus sugautus šlakius ir lašišas privaloma paleisti.

Šis draudimas galioja didesnėje Neries dalyje ir kituose Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 4 priede nurodytuose upių ruožuose.

Spalio 15 d. negalios reikalavimas turėti žvejo mėgėjo kortelę žvejojant taisyklių 3 priede nurodytose upėse. Taip pat negalios draudimas žvejoti taisyklių 5 priede nurodytuose upių ruožuose ir kiti draudimai, kurių paskutinė diena turėjo būti spalio 15 d.

Apibendrinus Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių nuostatas, spalio 15-16 d. bus leidžiama žvejoti taisyklių 3 ir 4 prieduose nurodytose upėse turint žvejo mėgėjo bilietą. 

Išimtį kai kurių žvejybos draudimų įsigaliojimui numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės: kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės, draudimai negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode