RETRO

Nustatyta tvarka, kaip iš anksto raštu pritarti bendrijos steigimui

rastuAplinkos ministras patvirtino atnaujintas Daugiabučių gyvenamųjų namų ar kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų steigiamojo susirinkimo protokolo ir steigiamojo susirinkimo dalyvių sąrašo pavyzdines formas ir Pritarimo raštu iš anksto bendrijos steigimo ir kitais steigiamojo susirinkimo darbotvarkės klausimais tvarkos aprašą.

Tvarkos apraše nustatyta, kad nuo šiol daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkai galės iš anksto pareikšti nuomonę raštu bendrijos steigimo ir kitais steigiamojo susirinkimo darbotvarkės klausimais pateikdami užpildytą nuomonės pareiškimo iš anksto dokumentą paštu arba elektroninėmis ryšio priemonėmis. Tokia tvarka iki šiol nustatyta nebuvo.

Taip pat atnaujintos ir patikslintos Daugiabučių gyvenamųjų namų ar kitos paskirties pastatų savininkų bendrijos steigiamojo susirinkimo protokolo ir dalyvių sąrašo pavyzdinės formos.

Parengti tvarkos aprašą ir atnaujinti minėtų dokumentų formas prireikė įgyvendinant Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymo nuostatas, kurios įsigaliojo 2023 m. sausio 1 d.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode