Sprogimas

Vėdinimas namuose, kaip pasirinkti tinkamus sprendimus?

vedinimasPatalpos gali būti vėdinamos gravitaciniu būdu arba mechaniniu būdu, naudojant oro srautą išstumiančius įtaisus. Antruoju atveju naudojami kanaliniai ventiliatoriai, pritaikyti montuoti vertikalioje arba horizontalioje padėtyje vėdinimo kanaluose.

Kas yra ortakių ventiliatoriai ir kada jie naudojami? Platus šių prietaisų pritaikymo spektras ir didelis funkcionalumas užtikrina didelį jų populiarumą tarp klientų. Be to, dėl visapusiško šio tipo įrangos universalumo didėja ortakinių ventiliatorių paklausa.

Kaip veikia ortakiniai ventiliatoriai?

Kanalinių ventiliatorių veikimo mechanizmas yra palyginti nesudėtingas. Pagrindinė jo užduotis - kaip rodo pavadinimas, vėdinti patalpas. Tai atliekama naudojant specialią sistemą, pagrįstą oro apykaita. Minėta operacija atliekama naudojant įrenginyje sumontuotus vėdinimo kanalus.

Kanaliniai ventiliatoriai – taikymo pavyzdžiai

Šie įrenginiai yra itin universalūs ir funkcionalūs. Dėl šios priežasties ortakių ventiliatoriai gali būti naudojami įvairiai. Jos dažniausiai naudojamos didelėse pramoninėse patalpose, sandėliuose ir įvairiose salėse. Be to, ortakiniai ventiliatoriai taip pat naudojami ir gyvenamosiose patalpose. Jie ypač naudingi vonios kambariuose ir virtuvėse, kur ribota galimybė patekti grynam orui. Tokiu atveju naudojant šiuos prietaisus pašalinama perteklinė drėgmė ir nemalonūs kvapai.

Kanalinių ventiliatorių privalumai

Kanaliniai ventiliatoriai gali būti įvairių variantų, pritaikytų individualiems klientų poreikiams ir pageidavimams. Todėl juos galima naudoti įvairiais tikslais ir įvairiose vietose. Verta paminėti, kad kanaliniai ventiliatoriai yra itin patvarūs ir patikimi prietaisai. Jie išsiskiria įspūdingu efektyvumu ir našumu. Didelis šių prietaisų privalumas yra ir tai, kad jie skleidžia mažai triukšmo, todėl juos galima sėkmingai įrengti daugiabučiuose. Jais taip pat galima tiekti šviežią lauko orą į patalpas, pvz., valgomuosius, konferencijų sales ir visas bendrojo naudojimo patalpas.

Kanalinių ventiliatorių tipai

Yra kelių tipų ortakių ventiliatoriai. Vienas iš pagrindinių skirstymų yra pagal konkrečius įrenginiuose montuojamų sparnuočių tipus. Šiuo atžvilgiu pirmiausia nurodomi ašiniai ventiliatoriai, skirti palyginti mažo slėgio orui transportuoti. Toliau nurodoma radialinė įranga. Šio tipo įrangos paskirtis - transportuoti aukšto slėgio orą. Taip pat galima paminėti mišraus srauto ventiliatorių, kuris sujungia abiejų ankstesnių įrenginių funkcijas.

Kitas jų skirstymas yra pagal atskiras funkcijas. Šiuo atžvilgiu skiriami priešpriešinio srauto, tiekimo ir išmetimo, sprogimui atsparūs ir srautiniai ventiliatoriai.

23-171b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode