Sprogimas

Ukmergės kultūros centro darbuotoja – geriausia šalyje

Ukmergės kultūros centro (KC) kultūrinės veiklos vadybininkei ir kino programų koordinatorei Gražvydai Tušienei už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose įteikta 2017 metų Kultūros ministerijos premija.

Garbingą apdovanojimą G.Tušienė gavo iš kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson rankų gruodžio 14-ąją dieną Vilniaus Rotušėje surengtos iškilmingos ceremonijos metu. Šiame renginyje iš viso buvo pagerbti 34 laureatai – kultūros ir meno darbuotojai bei jaunieji kūrėjai.

„Šiais metais Lietuvoje įvyko daug fantastiškų festivalių, parodų, renginių, projektų. Matydami tuos stebuklus dažnai pagalvojame, kas gi už jų stovi.  Tai esate jūs, tikrieji kultūrininkai ir kūrėjai – mažiausiai kalbantys ir daugiausiai dirbantys. Tai jūsų dėka kuriamas mūsų valstybės identiteto pagrindas“, – savo sveikinimo kalboje pažymėjo kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson.

Beveik tris dešimtmečius Ukmergės KC dirbanti 49 metų G. Tušienė – tikras visiško atsidavimo darbui pavyzdys.

1988 metais su pagyrimu  baigusi tuometinę Vilniaus kultūros mokyklą ir įgijusi kultūros švietimo darbo organizatoriaus specialybę, ukmergiškė nesusigundė viliojančiais pasiūlymais įsitvirtinti sostinėje, o grįžo į savo gimtąjį miestą.

G. Tušienei kultūros centre teko dirbti įvairius darbus, tačiau labiausiai ji didžiuojasi tuo, jog atkaklaus darbo ir didelių pastangų dėka pavyko Ukmergėje įtvirtinti kino meną. Nuo 2003 metų ji organizuoja autorinio projekto „Kino meno populiarinimo ir prevencijos programos „KINAS+“ renginius Ukmergės kultūros centre, miesto viešosiose erdvėse, kaimiškose vietovėse. Be to, Ukmergės KC vienintelis Lietuvoje turi daugiafunkcinę salę, kurioje rodomi naujausi kino filmai, vyksta koncertai, renginiai bei spektakliai.  Kitas ne mažiau svarbus ir Ukmergę garsinantis projektas, kurio pagrindine koordinatore bei idėjos bendraautore yra G. Tušienė, yra nuo 2005 metų rengiamas Tarptautinis perkusinės muzikos festivalis „Percussion Ukmergė“. 

„Niekada nesigailėjau, jog pasirinkau darbą kultūros srityje. Nors iš pradžių ir buvo dvejonių – norėjau studijuoti lietuvių kalbą ir literatūrą. Šis darbas – visas mano gyvenimas. Kasdien keliuosi ir guluosi galvodama apie jį, neskaičiuoju jam skiriamų valandų. Čia panašiai kaip su rašytojo darbu. Man patinka daryti tai, ką darau, ką geriausiai moku. Mėgstu visus prajuokinti, dažnai sakydama: „Skubu į darbą, nes darbe darbo turiu“, – kalbėjo G. Tušienė. 

2008 metais G. Tušienė buvo paskelbta geriausia Ukmergės kultūros darbuotoja, šiemet gavo Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko padėką už kultūrinę veiklą. 

Kada ir kaip G. Tušienę pasiekė žinia, jog jos darbas įvertintas Kultūros ministerijos premija? 

„Prieš savaitę, kada buvau išėjusi trumpų (2 dienoms) atostogų. Su vyru tądien laiką leidome Vilniuje, pietavome. Kai suskambo mobilus telefonas ir išvydau jo ekrane Kultūros ministerijos darbuotojos pavardę, pirmoji į galvą šovusi mintis buvo – kažko, turbūt, nespėjau laiku pateikti ir ėmiau galvoti, kaip čia geriau dabar atsakyti. Žinia apie paskirtą ministerijos premiją atėmė žadą. Lėkštėje taip ir liko nebaigtas valgyti pietų patiekalas. Tik po kurio laiko atsipeikėjau ir ėmiau džiūgauti“, – prisipažino moteris.

Vilniaus Rotušėje Kultūros ministerijos premijos laureatę pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė bei Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė, Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė, jos pavaduotoja Sigita Rimydienė, vyr. buhalterė Irena Davidavičienė ir sutuoktinis, rajono savivaldybės tarybos narys Arvydas Pėšina.

Ukmergės rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode