Sprogimas

Atnaujintuose senelių namuose skambėjo sveikinimai ir muzika

Atjaunėjusius ir pagražėjusius Rietavo parapijos senelių globos namus pašventino ir jų gyventojus palaimino Telšių vyskupas ordinaras Jonas Boruta. Simbolinį raktą klebonui Antanui Gutkauskui įteikė UAB „Telšių Alpina“ vadovas Ramūnas Zakarevičius. Šventėje dalyvavo Seimo narys Jurgis Razma, Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, įvairių Telšių vyskupijos senelių namų direktoriai ir kunigai, gausus būrys kitų svečių.

Beveik prieš du dešimtmečius Rietave anuometinio klebono Česlovo Degučio iniciatyva buvo pastatyti senelių globos namai. Tuomet čia apsigyveno dvidešimt garbaus amžiaus senjorų, kuriais rūpinosi 15 darbuotojų. Metams bėgant aiškėjo, kad reikia ne tik remonto, bet ir didesnių patalpų. Daugelio žmonių pastangų dėka tai pavyko įgyvendinti. Šių namų atnaujinimas kainavo 651 tūkst. eurų, iš kurių 571 tūkst. gautas iš Europos sąjungos struktūrinių fondų, o 80 tūkst. – sutaupytos senelių namų lėšos.

Rietavo parapijos senelių globos namų, kuriuose dabar gyvena 37 seneliai ir triūsia 22 darbuotojai, direktorius, šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas Antanas Gutkauskas padėkojo Dievui, savo kolektyvui ir visiems, prisidėjusiems prie namelių atnaujinimo. Direktoriaus pavaduotoja Regina Balčiūnienė, trumpai supažindinusi su šių namų istorija, priminė, kad globos namai pradėjo veikti 1997-ųjų lapkričio 10-ąją.

Savivaldybės meras A. Černeckis pasveikino visą kolektyvą ir gyventojus sakydamas: „Džiaugiasi širdis, matant padarytus gerus darbus. Daug pastangų įdėta, daug naktų nemiegota, sveikatos atiduota. Todėl čia gyvenančiai bendruomenei linkiu ištvermės ir sveikatos, o čia dirbantiems žmonėms – ramybės.“ Kartu su Savivaldybės administracijos Sveikatos, socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Jolita Alseikiene meras padovanojo knygų, puošnią gėlę ir didžiulį šakotį.

Seimo narys J. Razma, seneliams padovanojęs televizorių, pasidžiaugė, kad visi Plungės ir Rietavo senelių globos namai yra ne valstybiniai, o priklauso parapijoms. „Tokiuose namuose žmonės yra laimingesni“, – sakė jis. Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas priminė, kad pirmuosius Rietavo senelių namus 1840 metais įkūrė Irenėjus Oginskis, ir įteikė jo portretą.

Tądien Rietavo parapijos senelių globos namuose netrūko ne tik dovanų, gėlių ir gražių žodžių, bet ir dainų. Šventės dalyvius prie pastato pasitikusius jaunuosius Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos orkestro muzikantus salėje pakeitė daug karštų aplodismentų sulaukusios Rima Žilienė ir Aida Liutikienė.

Rietavo savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode