Sprogimas

Mažeikių r. savivaldybės taryboje netrūko ambicijų

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Šiandien, spalio 25 d., vyko Mažeikių r. savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 25, vėliau 21 tarybos narys. Vienas iš nedalyvavusių – socialdemokratas, daugelį kadencijų buvęs Savivaldybės administracijos direktorius, Bronius Kryžius, kuris spalio 22 d. 48 valandoms buvo sulaikytas STT. B. Kryžius savo narystę taryboje ir partijoje stabdo.

48 valandoms buvo sulaikyta ir Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė. Jiems, STT duomenimis, pareikšti įtarimai dėl didelės vertės kyšių priėmimo (kyšininkavimo). Spalio 23 d. sulaikytas dar vienas Savivaldybės atstovas – koncervatorius Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonasa Žiulpa, kuris taip pat įtariamas kyšininkavimu. Partijoje narystė sustabdyta taip pat.

Apie tai meras Vidmantas Macevičius posėdžio pradžioje informavo tarybos narius.

Perleistas postas

Pateikta informacija, kad tarybos narei Onai Kelpšienei pasilikus su „Mažeikių pavasariu“, kuris nepriklauso valdančiajai daugumai, nors buvo kviečiama dirbti joje, ji prieš tarybos posėdį sušaukusi Ekonomikos komiteto posėdį atsistatydino (meras teigė, kad atstatydinta) iš Ekonomikos komiteto pirmininkės (postas priklauso daugumai) pareigų. Į jas paskirta Tėvynės sąjungos atstovė Odeta Jasmontienė.

Sąskaitų suvedinėjimas?

Pirmąjį posėdžio pusvalandį vyko santykių aiškinimasis tarp valdančiojoje mažumoje esančių tarybos narių ir vicemerės Linos Rimkienės. Vėliau „spektaklis“ toliau tęsėsi: tarybos narys Virginijus Sungaila kone po kiekvieno posėdyje pristatyto klausimo projekto nestokojo klausimų, o ypač L. Rimkienei, pasisakymų ir pastabų merui Vidmantui Macevičiui.

Keista replika

Svarstyta ar pristatyta 40 klausimų. Daugumai pritarta vienbalsiai, dėl keliųklausimų tarybos narių nuomonės išsiskyrė, tačiau pritarta visiems pateiktiems projektams. Daugiau diskusijų ir pastabų dėl veiklos sulaukė Renavo dvaro rūmų direktorius Deividas Makavičius. Jį stojo ginti buvęs meras opozicijos atstovas Antanas Tenys bei vicemerė Sigutė Bernotienė.

Pristatant klausimą dėl pailgintos dienos grupės paslaugų teikimo ugdymo įstaigose, O. Kelpšienei pastebėjus apie galimas lengvatas mažamečiams, Švietimo skyriaus vėdėjas Apolinaras Stonkus nustebino posėdžio dalyvius savo replika: „Greitai normalių mokesčių mes neturėsim. Vien tik lengvatos bus.“ Pasak girdėjusių, esmė mokesčiai ar vaikų gerovė?

Paliko salę

Po posėdžio pasisakė V. Sungaila keliais aktualiais klausimais. Koncervatoriai, paagituoti L. Rimkienės, demonstratyviai paliko salę. Šių dviejų politikų asmeniniai santykiai jau seniai persikėlę į politiką, kas, pasak posėdžio dalyvių, kelia juoką ir rimtus posėdžius paverčia cirku.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode