Sprogimas

Mažeikių miesto piknike – diskusijos ir bendrystė

 

Agnė Matelė

Rugsėjo pirmąją Senamiesčio parke vyko tradicinis renginys – „Mažeikių miesto piknikas“, kurį organizavo Savivaldybės jaunimo reikalų taryba. Įvairaus amžiaus mažeikiškiai turėjo progą susipažinti su rajone veikiančių būrelių, klubų, nevyriausybinių organizacijų veikla.

 

 

 

Diskusja transiuota tiesiogiai

Ypatinga renginio dalis – diskusija, transliuota tiesiogiai socialiniame tinkle „Facebook“. Joje dalyvavo mažeikiškis Simonas Sprindys, archeologas, apkeliavęs aplink pasaulį, tinklaraščio „Trys kuprinės“ autorius, taip pat kūrėjas Tautvydas Augustinas, grupės „Baltasis Kiras“ lyderis, meno vadovas, papasakoję apie savo veiklą, atsakę į jaunimo klausimus.

Viešoji biblioteka

Renginyje dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Tą dieną parke  apsilankiusiems vaikams, jų tėveliams, mokytojams Viešosios bibliotekos darbuotojos pristatė jau veikiančias kultūros paso programas planuojamas veiklas ir supažindino su priemonėmis, žaidimais. Šeimos pikniko metu jau išbandė naująjį žaidimą „Emocijų bokštas“ ir sensorinius indus. Jaunimas ir suaugusieji galėjo žaisti lauko žaidimą „Jenga“, o vaikai susipažinti su lėlių teatro pirštininėmis lėlėmis, Kamišibai teatro dėžute ir išmėginti, kaip lėlės atgyja rankose, o piešiniai – teatro dėžutėje.

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos vyresniesiems renginio dalyviams pristatė skaitmeninio raštingumo mokymus, duomenų bazes, paslaugą „Knygos į namus“, rugsėjo mėnesio renginius, kraštotyros darbus.

Mazeikiai.lt nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode