Sprogimas

Palangos paplūdimyje surinktas šiukšles kviečia išmainyti į ledus

Baltijos jūra yra viena labiausiai užterštų vidinių jūrų pasaulyje. Prie šios taršos gana stipriai prisideda ne tik pramonė, bet ir mes visi, mat nemaža dalis teršalų atkeliauja tiesiai iš namų ūkių. Todėl norėdami atkreipti dėmesį į pajūrio taršos problemą, liepos 9– 12 d. ir liepos 16–18 d. ledai „BALTIJA“ inicijuoja nedidelę švarinimo akciją Palangos Birutės parko paplūdimyje, kurios metu kvies poilsiautojus surinkti prie jūros ir kopose rastas šiukšles. Poilsiautojai šiam tikslui gaus specialias šiukšlių dėžes, o vėliau galės išmainyti surinktas šiukšles į nemokamą ledų porciją.

  Kviečia prisidėti prie Lietuvos pajūrio švarinimo akcijos

 Nors lietuviai gali didžiuotis puikiai poilsiui pritaikytais paplūdimiais, tačiau vasaros sezonu į pajūrį traukiantys poilsiautojai ne visuomet pasirūpina po savęs palikti tvarką. Anot Palangos miesto savivaldybės atstovų, nors paplūdimiuose yra įrengti šiukšlių konteineriai ir nuolat prižiūrima tvarka, tačiau neatsakingų atostogautojų, kurie smėlio kopose ir prie jūros palieka šiukšles vis dar pasitaiko dažnai.

 Siekdami atkreipti dėmesį į Baltijos jūros taršos problemą ir paskatinti poilsiautojų sąmoningumą, ledai „BALTIJA“ inicijuoja pajūrio švarinimo akciją Palangoje, kurios metu kviečia poilsiautojus rinkti šiukšles ir iškeisti jas į gaivinančių bei gardžių ledų porciją. Pristatyti surinktas šiukšles poilsiautojai galės į specialią stotelę prie įėjimo į Birutės parko paplūdimį (Meilės al. 38), kuriame du liepos savaitgalius budės ir ledus už surinktas atliekas dalins iniciatyvos savanoriai. Į Birutės paplūdimį keliaujantys poilsiautojai liepos 9–12 d. ir liepos 16–18 d. gaus mažas šiukšlių dėžes, pagamintas iš perdirbto popieriaus ir bus kviečiami į jas surinkti visas savo poilsio metu paplūdimyje rastas atliekas. Keliaudami namo atostogautojai galės atiduoti surinktas šiukšles akcijos savanoriams.

 Šiais metais Birutės parko paplūdimys buvo apdovanotas Mėlynąją vėliava, liudijančia, kad jis atitinka aukščiausius aplinkosauginius reikalavimus, todėl šių kokybės kriterijų išlaikymas yra svarbus tiek šio kurorto bendruomenei, tiek čia atvykstantiems turistams. Todėl tikimasi, kad ši iniciatyva paskatins į Palangą atvykstančius poilsiautojus labiau saugoti gamtą ir nešiukšlinti pajūrio paplūdimiuose ne tik akcijos metu, bet ir visą vasarą. Organizatoriai teigia, kad visos surinktos atliekos bus tinkamai išrūšiuotos, o Palangos miesto savivaldybė pasirūpins šių atliekų išvežimu iš paplūdimio.

  Skatina poilsiauti atsakingai

 Baltijos jūra patenka į labiausiai užterštų pasaulio jūrų penketuką. Didelį užterštumą lemia Baltijos charakteristikos – jūra gana uždara ir negili, su Atlanto vandenynu ją jungia tik siauri sąsiauriai, tad cirkuliuojant vandeniui įprastai vykstantis jūros apsivalymas yra apsunkintas. Dėl to tai, kas patenka į jūrą, čia apsistoja ilgam – tuo pačiu ir įvairios cheminės medžiagos, išsiliejusi nafta, kitos atliekos.

 „Nors negalime pakeisti charakteristikų, kurios trukdo natūralų Baltijos jūros išsivalymą, kiekvienas iš mūsų gali bent dalimi prisidėti prie to, kad Baltijos pajūris būtų švarus ir saugus. „BALTIJA“ ledai, neatsiejami nuo mūsų šalies turtu laikomo pajūrio, šį vasaros sezoną siekia prisidėti prie šios problemos spendimo ir skatina žmones poilsiauti atsakingai“, – sako „Unilever“ rinkodaros skyriaus vadovė Baltijos šalyse Rita Ylakavičiūtė-Ostrauksienė.

 Pajūrio švarinimo akcija Palangoje vyks liepos 9–12 d. ir liepos 16–18 d. Poilsiautojai bus kviečiami šiukšles rinkti prie įėjimo į Birutės parko paplūdimį (Meilės al. 38), nuo 10 iki 18 val. Tikimasi, kad ši iniciatyva padės prisidėti prie švaresnio Lietuvos pajūrio ir jo išsaugojimo bei didins į kurortą atvykstančių poilsiautojų sąmoningumą.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode