Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiuose didėja sergamumas gripu

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento duomenimis, Mažeikių rajone didėja sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI). 1-ąją šių metų savaitę gripu ir ŪVKTI susirgo 240 gyventojų, iš jų – 165 vaikai 0-17 metų amžiaus. Gripu susirgo 6 Mažeikių rajono gyventojai, iš jų 5 vaikai 0-17 metų amžiaus.

Paskutinę 2019 metų savaitę gripu ir ŪVKTI sirgo 139 gyventojai, iš jų – 85vaikai 0-17 metų amžiaus. Gripu sirgo 1 vaikas 0-17 metų amžiaus.

Norint išvengti minėtų ligų, specialistai pataria dažnai plauti rankas, vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis, kosint ar čiaudint prisidengti burną, neplautomis rankomis neliesti akių, nosies ir burnos, gerai vėdinti patalpas, o susirgus, kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, gerti daug skysčių, likti namuose.

Pasaulio sveikatos organizacija skiepus pripažįsta veiksmingiausia gripo specifine profilaktikos priemone. Skiepai apsaugo nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų. Kad žmogaus organizme susidarytų antikūnai kovai su gripo virusu, reikia maždaug dviejų savaičių.

Nemokamai yra skiepijami rizikos grupėms priklausantys asmenys: 65 m. ir vyresni; nėščiosios;asmenys, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais; sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Dėl skiepų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šaltinis:Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Telšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode