Sprogimas

Renavo dvare vyko dailės mokytojų pleneras „Žalios spalvos“

Liepos 22 d. – 25 d. Renavo dvaro svirne vyko Mažeikių rajono dailės mokytojų pleneras „Renavo žalios spalvos“. Tai jau trečiasis dailės pleneras. Pirmasis įvyko Akmenės rajone, antrasis Mingės kaime netoli Marių.

 

„Pleneras Akmenės rajone vyko kone miške, tuomet mes pasivadinome „Žalias lapas“, nuo to laiko plenero pavadinime visada atsiranda žodis žalias, ne išimtis ir šis pleneras Renavo dvare“, – pavadinimo reikšmę paaiškino dailės mokytojas Aleksandras Novak.

Dailės plenere išviso dalyvavo 8 dalyviai: keramikė Ilona Jonušienė, Mažeikių moksleivių namų direktoriaus pavaduotoja Aida Aleksejevienė, Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centro mokytoja Irutė Miltakienė, menininkė Vaida Blistrubienė, dailės mokytoja iš Viekšnių Aleksandra Norbutienė, Asta bei Raimondas Milėškos iš Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos, Ilona Januškevičienė, kuri domėtis daile intensyviau pradėjo po to, kai jos dukra baigė dailės specialybę ir dailės mokytojas iš Mažeikių Aleksandras Novak.

„Plenere dalyvauja mokytojai, kurie dar nepamiršta įgūdžių, specialybės ir nori atsipalaiduoti, sužadinti savo fantaziją, pasikrauti energijos. Plenero metu kiekvienas padarėme nemažai darbų, vidutiniškai po 3-4 darbus, kiti ir žymiai daugiau“, – įspūdžiais dalinosi A. Novak.

Dailės mokytojas atskleidė, kad kiekvienas pleneras turi savo programą. Šio plenero metu rytas bei diena skirtas kūrybai, kiekvienas dalyvis suranda savo vietą, įgyvendina savo idėją, o paskui vakare atvyksta svečiai, kurių gyvenime dominuoja kūryba, tam, kad plenero dalyviai galėtų susipažinti su įvairaus meno atstovais.

Vieną dieną svečiavosi Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokytoja Inga Grušaitė su mokiniais, kurie pagrojo gitara, padainavo, taip pat atvyko ir muzikos mokyklos direktorius Ričardas Grušas.

Taip pat svečiavosi ir Algirdas Anužis, kuris užsiima tatuiruotėmis ir yra įgavęs daug žinių, turi ką parodyti ir papasakoti.

Kadangi aplink Renavo dvarą skraido nemažas kiekis įvairių šikšnosparnių rūšių, plenero dalyviai lipdė juos iš molio. Bandymų buvo įvairių: nuo šikšnosparnio gyvūno, iki šikšnosparnio žmogaus pavidalu.

„Čia būnant svarbiausia atsipalaiduoti, kiekvienas vienas kitą skatiname kūrybai. Kalbėdami padeda rutuliotis idėjai, taip pat kyla noras išbandyti kažką naujo, naują tapymo techniką, vyksta savęs ieškojimas“, – neslėpė A. Novak.

Šiuo metu dailės mokytojas tapo darbą, naudodamas pieštuką, kuriuo galima piešti ir ant stiklo. „Renavo dvare yra skulptūrų, kurios yra studentų, kurie iš Telšių atvykę čia rengdavo plenerus, pagalvojau, kodėl gi nepabandžius nutapyti juoko forma, tarsi skulptorius su dar kitu menininku tarpusavyje bendrauja“, – gimusia idėja paveikslui pasidalino A. Novak.

Kito mėnesio viduryje visų dalyvių darbai, nutapyti plenero metu, bus eksponuojami Mažeikių kultūros centre. Paskui, jie bus grąžinti atgal, į Renavo dvaro svirną, kad juos galėtų pamatyti daugiau žmonių.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/portalasbudas.lt/photos/pcb.3027358297541463/3027357640874862/

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode