Parama dėkojame




Sprogimas

Į darželius ir mokyklas priėmimas – centralizuotas

Nuo šių metų Mažeikių rajono savivaldybės švietimo įstaigose įgyvendinama naujovė – vaikai ir moksleiviai į darželius ir mokyklas bus priimami centralizuotai. Prašymus tėvai (globėjai, rūpintojai) turės teikti elektroniniu būdu informacinėje sistemoje. Šiemet prašymus dėl priėmimo į pasirinktą švietimo įstaigą kitiems mokslo metams tėvai (globėjai, rūpintojai) galės teikti nuo sausio 17 d.

Savivaldybės taryba patvirtino Centralizuoto vaikų ir mokinių priėmimo į Mažeikių rajono savivaldybės švietimo įstaigas tvarkos aprašą, kuriame nurodyta, jog asmenų priėmimas į švietimo įstaigas vykdomas informacinėje sistemoje automatiškai pagal joje užregistruotus prašymus. Prašymai pildomi elektroniniu būdu informacinėje sistemoje adresu svietimas.mazeikiai.lt arba pasirinktoje švietimo įstaigoje, jeigu asmenys neturi kompiuterio ar interneto prieigos.  

Priėmimas į darželius vykdomas nuolat. Į priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas – iki balandžio 15 d., į neformaliojo vaikų švietimo mokyklas – nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 10 d.

Papildomai prašymai bus priimami nuo rugpjūčio 20 d. iki rugsėjo 1 d. į priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas. Nuo rugsėjo 11 d. iki rugsėjo 20 d. – į neformaliojo vaikų švietimo mokyklas. Mokslo metų eigoje organizuojamas pavienis prašymų priėmimas į laisvas vietas klasėse.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode